Знаменитий Тірольський пиріг із заварним кремом! Простіше, аніж здається

Тірольський пиріг можна робити з різними ягодами і шматочками фруктів, так що сміливо експериментуйте і радуйте себе новими смаками.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 70 г;
  • борошно – 50 г;
  • крохмаль – 20 г;
  • цедра половини лимона.

Для приготування заварного крему необхідно:

  • молоко – 300 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 90 г;
  • крохмаль будь-який – 20 г;
  • желатин – 8 г + 2 ст.л молока;
  • вершки жирні – 150 мл.

Для просочення бісквіта потрібно:

  • цукор – 30 г;
  • вода – 150 мл;
  • лимонний сік – 1.5 ст.л.

Полуничне желе:

  • полуниця – 500 грам
  • полуничне желе – дві упаковки (кожна на 200 мл води)

Процес приготування Тірольського пирога

Розігріваємо духовку до 170 градусів.

Білки відділяємо від жовтків.

Збиваємо білки до піни, частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої і густої маси.

Борошно з’єднуємо з крохмалем, просіюємо і всипаємо в масу з цедрою лимона.

Тісто вимішуємо лопаткою знизу вгору, намагаючись не порушувати пишність.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто. Випікаємо близько 25 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.

Охолоджуємо в формі, виймаємо з форми, відрізаємо верхівку і потім знову повертаємо його в форму.

Для просочення змішуємо гарячу воду з цукром і просочуємо бісквіт.

Для заварного крему заливаємо желатин молоком і залишаємо набухати

Яйце збиваємо з цукром і ваніліном. Збиваємо і всипаємо крохмаль.

Молоко доводимо до кипіння і змішуємо з яєчною масою, перемішуючи, щоб яйця не згорнулися.

Доводимо масу на невеликому вогні до густоти.

Вливаємо желатин і перемішуємо. Накриваємо плівкою і охолоджуємо.

Холодні вершки збиваємо до густоти і пишності. Змішуємо заварний крем з вершками.

Виливаємо на бісквіт у формі, розрівнюємо і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.

Викладаємо шматочки полуниці і заливаємо полуничним желе. Зробіть це це зробити з 2 пачок.

Відправляємо в холодильник на кілька годин. Смачного!

Знаменитий Тірольський пиріг із заварним кремом! Простіше, аніж здається