Головний секрет високого врожаю полуниці на вашій грядці

Сьогодні ми розповімо вам про догляд за полуницею, а також про важливі підгодівлі, які необхідно проводити під час цвітіння і наливання ягід, які значно збільшують урожай. Плюс до всього опишемо детальний спосіб їх приготування.

Полуниця одна з найпопулярніших ягід. Її люблять усі! І якщо за нею правильно доглядати, то вона обов’язково віддячить рясним врожаєм.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Публікація

Пік цвітіння полуниці припадає на першу половину червня. Саме в цей час для того, щоб рясне цвітіння переросло в величезний урожай, з рослиною потрібно провести деякі заходи. Тому, що в цей період часу ягоди як ніколи вимагають до себе особливої ​​уваги і потребують підгодівлі.

Догляд за полуницею

Якщо під час цвітіння на кущах з полуницею з’являються вуса, їх потрібно видаляти. Так як вони забирають дуже багато сил і харчування у рослини. Якщо ви запланували цього року розмноження вусами, то робимо це тільки після плодоношення. Ще варто давати розростатися вусах, так як в подальшому це позначається на врожаї.

Під час цвітіння потрібно підгодувати полуницю борною кислотою. Тому, що бор є дуже важливим елементом харчування для цієї ягоди. Завдяки цьому елементу в складі харчування, полуниця утворює більше зав’язі яка в добавок менше обсипається.

Грядка з полуницею після цієї підгодівлі стає набагато врожайнішою, що дозволяє зібрати багато ягід. Це важлива процедура догляду, яка з року в рік підвищує урожай.

Ще одним важливим заходом за ягодами є рясний полив кущів полуниці на глибину залягання коренів.

Після першого обприскування кущів полуниці розчином борної кислоти, через кілька днів робимо наступне. Тільки з використанням медової води.

Готуємо наступним чином: в одному літрі теплої води розводимо 1 ст.л меду, переливаємоо все в пульверизатор і обприскуємо всі квіти і листя полуниці.

Обприскування медовою водою проводимо тільки один раз, це допомагає залучити якомога більше бджіл до ваших квітучих кущах.

Приготування підгодівлі з борної кислоти

Борна кислота може продаватися у вигляді розчину і порошку. Я купую її в будь-якому вигляді, але більше віддаю перевагу брати у вигляді розчину. Тому, що в сухому вигляді, та ще й в холодній воді вона погано розчиняється. І для того, щоб її розчинити, потрібно спочатку розвести її в гарячій воді (приблизно 50 градусів), а тільки потім додати в відро з водою.

На 10 літрове відро з водою я використовуємо 0,5 ч.л борної кислоти у вигляді порошку або 2 грами на 10 літрів якщо це розчин.

Все ретельно перемішуємо, потім поливаємо кущі полуниці або ж проводимо обприскування. Під час обприскування важливо потрапляти на квіти.

Покроковий план догляду за полуницею

— До цвітіння, проводимо підгодівлю полуниці готовим мінеральним добривом або золою з зеленим добривом з трави.

Підживлення золою і зеленим добривом:

1 стакан золи і 1 літр готового зеленого добрива розводжу в 10 л води, даю пару годин настоятися, потім поливаю всі кущики під корінь, приблизно по 0,5 л під кожну рослину.

— Під час цвітіння підгодовуємо полуницю і проводимо обприскування розчином борної кислоти.

— Так само під час цвітіння обприскуємо всі ягідні кущі медовою водою.

— Регулярно поливаємо.

— Видаляємо всі вуса і хворе листя.

— Після цвітіння проводимо другу підгодівлю розчином борної кислоти.

Дотримуючись вищенаведених рекомендацій, вам вдастся отримати високий урожай полуниці з ваших грядок.

Дякумо за увагу!