Готуємо домашній томатний сік, який виходить смачніший за магазинний
Цей сік корисніше і навіть смачніше покупного. Крім того, його можна сміливо додавати в різні страви і давати малюкам.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
- помідори – 5 кг;
- сіль – 150 г (або трохи менше).
Спосіб приготування
1. Помідори очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, пропустити через соковижималку, макуху віджати (в ньому теж залишається багато соку).
2. М’якоть довести до кипіння на малому вогні і протерти через сито або кілька шарів марлі.
3. Сік прокип’ятити в каструлі 15 хвилин (піна повинна повністю зникнути). В кінці додати сіль, перемішати, розлити в стерилізовані банки, закатати. Зберігати сік в темному прохолодному місці.
Смачного!
Важливо!
Півлітрові банки стерилізувати 7 хвилин, літрові – 10 хвилин, 3 – літрові – 18 хвилин.