Готуємо домашній томатний сік, який виходить смачніший за магазинний

Цей сік корисніше і навіть смачніше покупного. Крім того, його можна сміливо додавати в різні страви і давати малюкам.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

  • помідори – 5 кг;
  • сіль – 150 г (або трохи менше).

Спосіб приготування

1. Помідори очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, пропустити через соковижималку, макуху віджати (в ньому теж залишається багато соку).

2. М’якоть довести до кипіння на малому вогні і протерти через сито або кілька шарів марлі.

3. Сік прокип’ятити в каструлі 15 хвилин (піна повинна повністю зникнути). В кінці додати сіль, перемішати, розлити в стерилізовані банки, закатати. Зберігати сік в темному прохолодному місці.

Смачного!

Важливо!

Півлітрові банки стерилізувати 7 хвилин, літрові – 10 хвилин, 3 – літрові – 18 хвилин.