Дуже смачне варення з агрусу, яке не треба варити!

У цій статті подилимось з вами рецептом приготування смачного варення з агрусу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Вам знадобиться для цього варення наступне:

  • Зеленого агрусу – 3 кілограми;
  • 3 штуки апельсинів з цедрою, але без кісточок;
  • 2 лимона – без цедри і теж, без кісточок;
  • 5 кілограмів цукру-піску.

Приготування

В агрусу обріжте обидва хвостики. Робіть це манікюрними ножичками. Розріжте апельсини і лимони на часточки. Апельсини з цедрою, лимони без цедри, і те, і інше – без кісточок.

Апельсини, лимони і агрус пропустіть через м’ясорубку. Цукор і всю ягідно-фруктову масу – в миску. На добу. Періодично помішуючи дерев’яною ложкою з довгою ручкою – щоб цукор повністю розчинився. Тазок закрийте вологою марлею. Волога краще натягається на миску.

Готове варення через добу розкладаємо в стерильні банки. Будь-які – можна під капронову кришку, можна в гвинтові банки.

Зберігати при кімнатній температурі! Не у холодильнику! Ніколи не бродить, не закисає і не цукрується!

З таким “живим” варенням дуже смачно пити зимовими вечорами чай, використовувати для випічки рулету, з млинчиками, оладками!

Смачного!