Ефективний метод зберігання часнику до нового врожаю

Способів збереження часнику безліч: в рослинному маслі, в тирсі, в борошні, в порожніх скляних банках… Всі вони більш-менш трудомісткі. І не завжди гарантовано спрацьовують, особливо у новачків у веденні підсобного господарства.

Господині напевно звертали увагу, купуючи на ринку або в магазині часник, вирощений в Китаї, донця на голівках немов «поголені». В цьому і головний секрет тривалого зберігання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука правди

Напередодні часник важливо правильно виростити, зрізати з’явилені стрілки, дати засохнути і полягти листю. Потім викопати вчасно і висушити в тіні.

Що робимо далі?

1. В серпні у добре підсушених головок залишаємо приблизно 10 см від стовбурів, решта зрізаємо. Складаємо в сіточку і зберігаємо в підвішеному стані в прохолодному місці.

2. На початку січня стовбури обрізаємо до 2-2,5 см. Коріння максимально випалюємо (сірниками або запальничкою). Важливо не поранити серцевини часточок, інакше може початися загнивання.

3. Складаємо в дерев’яні ящики. Дно встеляємо поліетиленом, потім папером. Зберігається ідеально в прохолодній коморі, але підійде і холодильник.