Запечена картопля з м’ясом

Сьогодні у нас прості, але смачні страви картоплі з м’ясом в духовці. Варіантів приготування досить багато, але я постараюсь відібрати найбільш цікаві та випробувані.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сад та город

Цей варіант я називаю «на швидку руку». Найпростіший і перевірений роками рецепт. Запікати страву ми будемо під фольгою, а потім, щоб все красиво підрум’янилося, знімемо фольгу і поставимо ще на кілька хвилин у духовку. Блюдо буде просто приголомшливо смачним.

Інгредієнти:

Свинина — 400 г;

Картопля — 3-5 шт.;

Сіль-за смаком;

Паприка — 0,5 чайної ложки;

Приправа для мяса — 1 столова ложка (або за смаком);

Хмелі-сунелі, каррі — по 1/4 чайної ложки (або за смаком);

Рослинна олія.

Приготування:

1. Вимийте м’ясо і наріжте шматочками. Покладіть його в блюдо, посипте приправою, паприкою і посоліть. Перемішайте і влийте 1 столову ложку рослинного масла. Ще раз перемішайте і поставте маринуватися на 15-20 хвилин.

2. Картоплю очистіть і наріжте часточками. Викладіть в іншу миску і трохи посоліть. Додайте хмелі-сунелі, паприку і каррі. Влийте ложку рослинного масла і перемішайте. Теж залиште просочуватися приправами на 15-20 хвилин.

3. Змастіть форму для запікання олією і викладіть туди картоплю з м’ясом, намагаючись рівномірно розподілити їх. Потім накрийте фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.

4. Запікайте блюдо 45 хвилин. Після чого витягніть з духовки і зніміть фольгу. Потім відправте назад ще на 15-20 хвилин, щоб блюдо підрум’янилося. В результаті у вас вийти дуже просте, смачне і ситне блюдо.