Компот «Полуничний мохіто» на зиму: хіт сезону!

У минулому році я закрила пару баночок Компот «полуничний мохіто» на пробу і хочу сказати, що пошкодувала, що не закрила більше. М’ята з лимоном прекрасно поєднуються з полуницею і зраджують компоту свіжу нотку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • Полуниця – 500 гр
  • М’ята – 10 гр
  • Цукровий пісок – 300 гр
  • Лимон – 20 гр
  • Вода – 3 л

Як приготувати компот «Полуничний мохіто» на зиму

Промиваємо ягоди і видаляємо хвостики.

Можна не стерилізувати банки, просто ретельно промити з содою.

На дно банки кладемо гілку м’яти, три кружечка лимона і полуницю.

Ставимо воду на вогонь, чекаємо поки закипить і заливаємо полуницю. Залишаємо на 30 хв.

Проціджуємо настій в каструлю. Кладемо цукровий пісок.

Знову ставимо на вогонь, варимо ще 3 хв. (після закипання).

Знову заливаємо в банки і закриваємо кришками.

Перевернути їх догори дном, замотати ковдрою, почекати поки охолонуть.

Прибираємо в прохолодне місце. Смачного!