Консервовані персики – фантастично смачний десерт на зиму

Вміст великої банки взимку зникає в одну мить! Тому консервуйте побільше! До речі, ви отримаєте не тільки персики, а й дуже смачний компот.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • Персики – 1,5 кг
  • Цукор – 450 гр
  • Вода – 2-2,5 л

Як консервувати персики:

У рецепті вказані інгредієнти з розрахунку на одну трилітрову банку. Персики беріть щільні, середньої величини. У банку в середньому поміщається 18 персиків.

1. Персики ретельно вимийте. Можна шкірку і зняти, але необов’язково. Якщо ви вирішили, що без шкірки буде краще, то опустіть персики в кип’яток і шкірка зійде легше. Персики ми будемо консервувати цілком. Але, за бажанням, можна закатати і половинки. В такому випадку розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Особисто я завжди консервую цілі персики і шкірку не знімаю.

2. В простерилізовані сухі банки складіть персики. Залийте кип’ятком і укутайте на 15-20 хвилин. Потім воду злийте назад в каструлю.

3. Злиту воду поставте на вогонь. Її треба довести до кипіння. А в цей час в банки засипте цукор.

4. Коли вода закипить, заливайте персики з цукром і закрийте стерильними кришками. Укутайте банки з персиками на два дні, а потім приберіть в темне місце.

Я припускаю, що зараз почнуться питання з приводу засипання цукру в банки. Звичайно, ви можете зварити сироп і ним залити персики, а я засинаю цукор прямо в банки і заливаю кип’ятком. Виходить дуже смачно! Смачного!