Кращий спосіб дешево очистити пральну машину від накипу і запаху

У цій статті ми розглянемо спосіб боротьби з поганим запахом з бака пральної машини і кращий на мій погляд метод усунення та профілактики накипу.

Звідки береться цей запах і чому ніяк не хоче йти, адже пральна машина апріорі повинна бути завжди чиста? Це не зовсім так, розгорнуту відповідь про походження запахів я вже давав якщо коротко – запахи беруться завдяки бактеріям і цвілі, які селяться в “надрах” бака, в його внутрішній і недоступній частині. Вся ця флора і фауна відмінно відчуває себе в відкладеннях накипу яка покриває нагрівальний елемент, бак і барабан з внутрішньої сторони. Особливо смердючими приходять пральні машини в яких зберігали брудну білизну.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука правди

Вирішується ця проблема дуже просто і дешево, немає ніякої необхідності купувати дорогу хімію і застосовувати її постійно.

Перший спосіб більш жорсткий і ефективний. Підходить він як для чистки, так і для профілактики. Для цього нам знадобиться одна пляшка білизни, пляшка 70% оцтової кислоти і непотрібна велика ганчірка на кшталт старого банного рушника, а краще дві.

Після чого заливаємо білизну і оцет прямо в бак, закидаємо ганчірки і ставимо на режим прання бавовни 90 градусів. Зазвичай режим триває дві години, в особливо жорстких випадках, щоб заощадити хімію вимкніть пральну машину через хвилин 40, скиньте режим таким чином щоб вона не злила воду і включіть знову. А ганчірки нам потрібні для того щоб гаряча вода з їдкою хімією розбризкувалася по стінках бака, таким чином ми очистимо не тільки дно і нагрівальний елемент.

Недолік у цього способу тільки один – запах хлорки і оцту. Тому, якщо Вас це сильно бентежить ви можете скористатися другим способом і замінити оцет великим пакетом лимонної кислоти, а білизни лити не весь флакон а поменше. Лимонна кислота поводиться не так ефективно, але теж дуже хороша, особливо для профілактики.

Звичайно, якщо вашій пральній машині вже дуже багато років і ви за цей час ніколи її не чистили, велика ймовірність того що ТЕН давно прогнив і накип це все що його тримає від цілковитого розсипання. Найпершим проявом такої несправності стають “глюки” програми, її зациклення, а також те що машинка починає бити струмом. У такій ситуації чищенням вже не відбудешся, ТЕН необхідно міняти. На щастя, запчастина зовсім недорога і змінюється швидко.