Куряча печінка з сиром – смачний італійський рецепт

Італійці – гурмани і знавці вишуканої їжі. Національні страви Італії славляться своїм смаком і простотою приготування. Найвідоміші серед них – піца і паста. Але я хочу поділитися з вами маловідомим рецептом печінки з сирами відразу двох видів!

Перевагами цього рецепта є час – всього 15 хвилин, але виходить вона ніжна, кожен шматочок немов тане в роті. І головне, страву вам не набридне, навіть при щоденній присутності в меню.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Нам необхідно:

  • печінка курки (0,5 кг);
  • міні помідори, краще черрі (5-6 шт);
  • головка цибулі;
  • розсольний сир моцарелла (близько 150 г);
  • сир твердих сортів (100 г);
  • часник (3 зубчики);
  • спеції і сіль (індивідуально).

Технологія приготування:

Цибулю і печінку нарізаємо, обсмажуємо. Коли інгредієнти будуть готові обов’язково солимо, перчимо.

У форму для випікання викладаємо обсмажену цибулю, черрі. Сир моцарелу розламуємо на невеликі шматочки і додаємо до овочів.

Зубчики часнику необхідно дрібно порізати. Твердий сир потрібно натерти. Змішати сир і часник.

Овочі посипаємо отриманою сирною сумішшю, намагаємося розподіляти рівномірно.

Ставимо в духовку на 15 хвилин, режим виставляємо на 180 градусів.

Страву краще подавати в теплому вигляді.

Печінка містить приблизно стільки ж білка, що і куряче м’ясо, але при цьому вважається дієтичним продуктом. Але може бути причиною підвищення холестерину при частому вживанні.

Приготування курячої печінки не займає багато часу. Виходить дуже смачною.

Куряча печінка з сиром - смачний італійський рецепт