Курячі шлуночки засипаємо содою і отримуємо святкову закуску за копійки

Поділюся секретним рецептом приготування апетитної, легкої і дешевої холодної закуски для святкового і повсякденного меню!

Про це пище Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Компоненти:

  • шлуночки курячі (близько 590 г);
  • сода (три столові ложки);
  • морква – два коренеплоди;
  • корінь селери (145 г) і його зелень;
  • головка цибулі;
  • перець – горошки (3-5 шт.);
  • лавровий лист.

Для дизайну:

  • оливки до трьох штук;
  • будь-яка зелень;
  • огірочки мариновані дві штуки;
  • бульйон (близько 2 л.);
  • желатин – пачка (близько 20 г.).

Етапи приготування

Очищені шлунки повністю покриваємо содою, слідом – водою. Витримуємо півгодини. Після закінчення зазначеного часу миємо і складаємо в ємність з морквою і селерою: води наливаємо близько двох літрів. Варити сорок хвилин, перед зняттям додаємо перець, лавровий лист і сіль.

Курячі шлуночки засипаємо содою і отримуємо святкову закуску за копійки

Желатин розчиняємо в склянці бульйону. Залишаємо набухати. За інструкцією після розчинення витримати кілька хвилин на водяній бані.

Шлунки після соди мають ніжну консистенцію, їх ріжемо тонкою соломкою.

Весь бульйон змішуємо з желатином.

Готуємо закуску. Спеціальні формочки (я беру силіконові для кексів) прикрашаю оливками, зеленню, огірками. Заливаю дві ложки бульйону і розміщаємо в прохолодне місце, хвилин на п’ятнадцять.

Курячі шлуночки засипаємо содою і отримуємо святкову закуску за копійки

Соломку з шлунків викладаю повністю в бульйон, туди ж викладаємо решту овочів. Все змішую і акуратно розливаю по формам.

Отриману заготівлю потрібно помістити в холодильник, час витримки одна година.

Курячі шлуночки засипаємо содою і отримуємо святкову закуску за копійки

Вийшла красива, смачна закуска. Смачного!