Легка сирна запіканка зі смаком білого шоколаду

За смаком ця випічка більше схожа на суфле, ніж на здобу. Використовуйте сметану з 15% жирності і сухуватий сир.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

сир – 250 г;

цукор – 2 ст.л;

манна крупа – 2 ст.л;

білий шоколад – 50 г;

яйце – 1 шт;

молоко – 100 мл.

Приготування

Змішуємо молоко або сметану, цукор, манну крупу і сир, потім збиваємо масу блендером. Додаємо яйце і добре вимішуємо.

Білий шоколад нарізаємо на невеликі шматочки і домішувати їх до тіста.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї тісто.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо протягом 25 хвилин.

При подачі, сирник можна полити медом, розплавленим молочним шоколадом, шоколадною пастою або збитою з цукровою пудрою сметаною чи вершками.

Тим, хто любить цитрусовий смак в сирі, можна додати в тісто, цедру половини лимона. Білий шоколад замінюється молочним або чорним, можна з наповнювачем або горіхами. Відмінний десерт вийде, якщо ви візьмете зефір, поріже його на невеликі шматочки. Спочатку викладаємо половину тіста, на нього розкладіть зефір і викладіть другу частину тіста.