Швидкий і повітряний домашній хліб – відмінний рецепт

Якщо ви хоч раз вирішите спекти такий хліб, то купувати його в магазині більше не будете. Готується він просто і швидко. Виходить ніжний, пористий з приємною хрусткою скоринкою. Домашній хліб завжди краще магазинного, тому його просто варто спекти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти

350 грам пшеничного борошна

5 грам сухих дріжджів

1 чайна ложка цукру

1 чайна ложка солі

210 мілілітрів теплої води

30 грам рослинної олії

Починаємо приготування

У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, сухі дріжджі і перемішуємо. Потім вливаємо теплу воду і перемішуємо. Слідом вливаємо олію і замішуємо тісто.

Вимішуємо його руками 5-7 хвилин. Вийде воно досить липким.

Акуратно збираємо його в кулю, руки промазуємо рослинною олією і перекладаємо тісто в миску. Накриваємо його кришкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Тісто присипаємо борошном і розтягуємо в пласт, потім звертаємо в рулет і звертаємо. Потім знову розтягуємо, звертаємо і надаємо форму батона.

Форму для випічки промазуємо олією і присипаємо борошном. Кладемо в неї тісто, накриваємо плівкою і залишаємо ще на 20-30 хвилин. Потім змащуємо яйцем або водою, присипаємо борошном і робимо надрізи.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-35 хвилин.

Готовий хліб добре охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.