Ось рецепт приготування добрива від якого ваша розсада буде здоровою

Багато хто вдома має розсаду різних видів.

Спробуйте, не нашкодите – це точно!

Про це пише miysvit.pp.ua, за матеріалами Вакурат

Тим, хто вирощує вдома розсаду і на своїй ділянці овочі, фрукти завжди хочеться заощадити. Але останніми роками дорожчають насіння, добрива, засоби для обробки від шкідників і захворювань рослин, продукти зі своєї дачі стають нітрохи не дешевше магазинних. Одне добре – свої, смачні, ароматні.

Але давайте поговоримо про скорочення витрат на вирощування.

Сьогоднішня моя стаття – про добриво, яке можна приготувати вдома безкоштовно або майже безкоштовно. І це рідке добриво обожнюють всі рослини. Ним можна поливати не тільки розсаду, а й будь-які кімнатні квіти і навіть влітку на дачі грядки. Добриво унікальне тим, що воно прекрасно живить всіма необхідними мікроелементами ваші рослини.

Хлорела (одноклітинні водорості зеленого кольору) здатна збільшити схожість насіння до 99%. Рослини легко приживаються при його застосуванні і прискорюються в зростанні і в період вирощування розсади, і в період після висадки на відкритий грунт. Від підгодівлі в літній період томати, огірки та інші культури дають істотно більший урожай.

Рослини стають стійкими до захворювань завдяки посиленню імунітету за рахунок гарного харчування.

Отримавши суспензію цих зелених водоростей один раз, можна більше не витрачатися на добрива взагалі! Щоб зрозуміло було в чому унікальність цього натурального і дуже поживного добрива наведу деякі дані:

У складі Cуcпензіі хлорели вчені виявили більше 650 елементів в збалансованому стані:

-вітаміни (А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, D, Е, К, РР і ін.);

-мінерали і мікроелементи (Са, N, P, Mg, K, Cu, Fe, S, Zn, Co, Mn, Zr, Rb, I і ін.);

– білок найвищої якості, що перевершує всі відомі рослинні білки, в якому більше 40 амінокислот, в тому числі 20 основних альфа-амінокислот, що беруть участь у всіх життєвих процесах (глютамінова кислота, аспарагінова кислота, лейцин, Алініной, валін, гліцин, тренінгу та ін. ).

Активні речовини:

– регулятори росту і розвитку (ауксини і гіббереліни, фенольні сполуки, природні стероїди, вітаміни, амінокислоти);

– активатори клітинного ділення (цитокініни);

– природний антибіотик «хлореллін», що знищує патогенну мікрофлору.

У магазинах вже продаються рідкі каністри з добривом «Хлорелла». Варто дорого, тому, якщо купити, то один раз можна заради розмноження через розведення. Можна 5-літрові пластикові пляшки розлити настояною водою і додати в них вже наявну хлорелу по трохи і поставити на сонечко. З кожним днем ​​вода буде все зеленішою і зеленішою. Коли стане зовсім зеленою, це буде означати, що добриво дозріло для використання.

Але можна не купувати. У кого є вдома акваріуми, ті можуть зелень з нього взяти, як основу для розведення і розмноження. Та зелень, якою покриваються стінки акваріумів і камінчики, інші деталі – це є хлорелла. Зазвичай власники чистять свої акваріуми, повністю замінюючи воду, а через деякий час все одно з дрібних залишків розмножуються ці водорості далі.