Межі минулого. 14 історичних знімків які вражають

Історичні знімки які вибрані з архіву. Збережіть щоб не загубити!

Підкорювачі природи

Канадська провінція Британська Колумбія, початок XX століття

Лісоруб на височенному дереві

Після завершення будівництва, в 1886 році, трансканадькі залізниця зв’язала Атлантичне і Тихоокеанське узбережжя країни, з’явилася можливість освоєння природних багатств Британської Колумбії – провінції на березі Тихого океану.

Одним з найважливіших її ресурсів були лісові багатства. У цій гористій місцевості росли вікові хвойні ліси. Їх і почали рубати. Праця була здебільшого ручної. Вивіз заготовленої деревини сполучався з труднощами. Через долини доводилося будувати естакади і жолоби для транспортування стовбурів.

Якщо в інших місцях країни заготовляли деревину і вивозили по зимникам, то тут на це розраховувати не доводилося. Зими малосніжні. Будували дощаті дороги до залізничних станцій.

Лісоруби працювали від світанку до заходу сонця, шість днів на тиждень. Жили скупчено в бараках, в важких умовах. У селищах лісорубів діяли суворі порядки, у багатьох був “сухий закон”. На харчування скаржитися не доводилося, годували добре, адже на таких роботах вони витрачали до 7000 калорій в день.

Все для дітей…

Практикувалося раніше використання дивного як на теперішній час влаштування …

Початок поклала ідея почерпнута з книги 1884 року “Догляд та годування дітей” доктора Лютера Еммета Холта. У ній він висловив ідею, що маленьким дітям необхідний свіже повітря. Він покращує апетит і травлення, зміцнює здоров’я і зростання, ну і ще безліч інших позитивних ефектів.

В результаті, на основі цих ідей, в 1922 році було створено спостерігаючий Вами пристрій. Воно повинно було загартувати дітей. До цього ще додавалося загартовування в холодній воді. Все це в комплексі мало дуже посилити імунітет.

Спочатку батьки самі робили ці пристосування з підручних засобів. Все це викликало несхвалення в суспільстві викликане занепокоєнням за безпеку. Однак, в подальшому налагоджене виробництво цілком відповідало вимогам. У підсумку, в 1930-х роках вони стали дуже популярні, адже більшість людей жило в тісних квартирах.

Це давало їм можливість забезпечити дітей свіжим повітрям. Однак, до 1950-х років ними перестали користуватися. Мода пройшла, переважила думка, що так чинити не варто.

Трохи про різне

Ірландія, 1974 рік. Шон Коннері відомий, в першу чергу, за роллю брутального агента 007-Джеймса Бонда. Однак, тут він в іншому амплуа на зйомках фантастичного фільму “Зардоз”.

Вулкан Везувій став відомий з 79 р, коли відбулося відоме виверження в якому “постраждало” кілька міст, в тому числі Помпеї. З тих пір він безліч разів заявляв про себе.

Останнє виверження сталося в березні 1944 року, коли там йшли бої антигітлерівської коаліції (навіть бразильці були) з німецько-італійськими військами. Тут ми бачимо як американські солдати вирішили запекти хліб від спека лави вулкана.

Бріжит Бардо на початку кар’єри. Приблизно 1952 рік.

Ще відносно недавно фотографувати вміли деякі. Зараз все настільки спростилося, що це навчилися робити практично всі. Однак, навіть зараз, при наявності купи можливостей багато хто не вміють робити монтаж – “фотошоп”.

Тільки уявіть собі наскільки це було складно сто років тому. Приклад однієї з робіт 1930 року.

У 1953 році американський актор Кірк Дуглас під час Венеціанського фестивалю, в хвилини відпочинку, знявся на згадку з відомою італійською художницею Новелою Паріджіні (зліва) і композитором Ліллі Греко (праворуч). Кірк, насправді, уроджений Іззі Данилович – син вихідців з Могилевської губернії.

Єрусалим, 1915 рік. Православні християни здійснюють хресний хід. Це останні роки османського 400-річного панування в цьому місті. Йде Перша світова війна. Турки, на відміну від інших місць своєї імперії, дотримуються віротерпимість.

На сьогодні все. Сподіваюся, що вам сподобалася публікація. Висловлюйте свою думку в коментарях.