Можна їсти в будь-який піст! Пісний шоколадний торт

Смачний вегетаріанський торт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування пісного торта вам будуть потрібні такі інгредієнти:

борошно – 3 склянки;

цукор – 2 склянки;

сіль – 0.5 ч.л;

олія рослинна без запаху, половина склянки;

какао – половина склянки;

розпушувач – 10 г або сода, 2 ч.л, гашена оцтом;

вода – 1.5 склянки.

Для приготування крему візьміть:

сік фруктовий – 500-600 мл;

манна крупа – 3 ст.л.

Для приготування глазурі потрібно:

какао – 3 ст.л;

цукор – 2 ст.л;

борошно – 1 ст.л;

олія рослинна – 1 ст.л;

молоко або вода – 200-250 мл.

Процес приготування

Борошно змішати з сіллю, какао, цукром, розпушувачем або содою.

Наливаємо воду, перемішуємо, вливаємо олію і вимішуємо тісто.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт 40 – 50 хвилин. Охолоджуємо на решітці.

Для крему беріть сироп або сік будь-який, бажано, щоб він був густоватим.

Змішуємо з цукром (якщо сік не солодкий) і манною крупою, варимо на повільному вогні до густоти, охолоджуємо і збиваємо міксером.

Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густого стану.

Бісквіт ріжемо на 2 – 3 коржі, змащуємо кремом, формуємо торт. Зверху поливаємо глазур’ю.

Залишаємо просочитися на пару годин.