Найсмачніший рецепт пшоняної каші – в горщиках, з картопелькою і цибулею. Так здавна готують у нас на Полтавщині. Спробуйте і ви! Піст для цього – чудова нагода!

Пропонуємо вам приготувати пшоняну кашу з картоплею і цибулею в горщиках. Бажано, щоб це були глиняні горщики – в них виходить найсмачніше!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com

Продукти:

  • Пшоно шліфоване — 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста — 2 головки
  • Картопля — 2 шт.
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки
  • Яйця — 2 шт. (за бажанням)
  • Бульйон овочевий або грибний — 4 склянки
  • Масло вершкове — 3 ст. ложки
  • Сіль (за смаком)

Подрібнюємо цибулю і перемішуємо з пшонкою. Картоплю натираємо дрібно на тертці. Додаємо її до пшонки. Вливаємо трохи рослинного масла. Все ретельно перемішуємо. Збиваємо яйця виделкою. Додаємо сіль.

Кладемо цю суміш у пшоно з овочами. Ще раз все добре перемішуємо. Потім розкладаємо по горщикам (вибирайте глиняні горщики з кришечками). Заливаємо бульоном, ставимо в духовку і готуємо кашку близько сорока хвилин при температурі 220С. Перед тим, як подавати кашу до столу, якщо не дотримуєтеся посту, покладіть маленький шматочок вершкового масла.

Смачного!