“Незвичайний експеримент”: трактори Т-150, які майже ніхто не бачив. (Фото)

Привіт шановний читачу, ми раді бачити вас на нашому сайті. В даній статті ми розповімо вам про трактор Т-150К.

Одним з найбільш частозхаданих тракторів СРСР вважається Т-150К , випуск якого почався в 1971-му році. Цей трактор випускається в місті Харків і по цей день відомий своєю працездатністю і прохідністю в тих місцях, де не справляється інша техніка.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

У цього трактора двигун розташований спереду і його основною перевагою є універсальність, щодо сфери застосування, а так само можливість використання на твердих покриттях.

Однак мало хто знає, що у цього трактора існує кілька експериментальних модифікацій, які можуть повалити в легкий культурний шок. Причому зараз мова не йде про інше уніфікованому тракторі Т-150 , який на гусеничному ходу.

Технічні характеристики:

  • Потужність: 170 к.с.
  • Швидкість: 30 км / год.
  • Власна маса: 8 тон.
Вам також сподобається: ?

Найрідкісніший запорожець який мало хто бачив

Т-150К на двосхилих осях

Традиційний трактор Т-150К має дві колісні односхилі пари і це означає, що трактор має по 2 колеса (покришки) з кожного боку і зустріти на Радянських тракторах інший підхід було великою рідкістю. Однак цей варіант трактора мав аж всі 8 покришок через те, що обидві колісні пари були двосхилими.

Навіщо? Ну, так як кількість коліс визначає тиск на грунт, ймовірно що б знизити цей самий тиск і застосовувати на тих типах грунтів, де традиційний Т-150К в’язне, наприклад в рясно-болотистій місцевості.

Т-150К на трьох осях

Наступна варіація трактора вже на односхилих традиційних осях, але при цьому не на двох, як зазвичай, а на трьох. Якщо попередній варіант трактора ще можна було візуально уявити, то тривісний Т-150К наврятче. У трактора 2 ведучих моста, у одного з яких встановлені візки з колесами, для повороту природно. Такий собі Т-150К-Грейдер.

Вам також сподобається: ?

Унікальна закуска на Новий рік. “М’ясний хліб” неймовірно смачно! Збережіть рецепт!

Чотиривісний Т-150К

І ще один вкрай-цікавий варіант виконання знаменитого Харківського трактора, трохи схожий на попередній варіант, але вже на чотирьох осях. Відмінність від попереднього варіанту в тому, що додана ще одна колісна пара і ще одні візки з колесами для повороту. Найімовірніше зроблено це для кращої керованості і маневреності, так як радіус повороту знижується.

Звичайно жодна з цих модифікація не пішла в серійне виробництво і трактор Т-150К продовжує свій випуск, але в більш класичних формаціях. Хоча, зізнаємося чесно, нам було б цікаво подивитися на 150-й в таких виконаннях.

Дякуємо, що читаєте нас!