НОВЕ ОПИТУВАННЯ ПОКАЗАЛО ЗОВСІМ ІНШІ ШАНСИ ПОРОШЕНКА ВИЙТИ ДО ДРУГОГО ТУРУ

За підсумками третього тижня березня лідером президентського рейтингузалишається Володимир Зеленський, другу позицію ділять між собою Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Про це свідчать результати опитування, проведеногоСоціологічною групою «Рейтинг» у період з 22 по 27 березня.

Найбільше опитаних із числа тих, хто визначився з фаворитом на виборах президента, віддають перевагу Зеленському – 26,6%. Порошенко і Тимошенко мають однакову підтримку виборців – по 17%. На четвертому місці з невеликим відривом опинився Анатолій Гриценко (9,8%), за ним слідує Юрій Бойко (9,5%), потім Олег Ляшко (5,4%).

Повідомляєprefiksblog.co.ua

Дослідження, проведене Центром Разумкова 21-26 березня, демонструвало інший розклад: за Зеленського готові віддати свої голоси 24,8% опитаних, Порошенко скоротив відрив від шоумена – його підтримують 22,1% виборців, Тимошенко – лише 14,8%.

Оприлюднені в четвер результати опитування, проведеного 18-26 березня центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка, показують, що 22,8% опитаних підтримують Зеленського, 12,6% респондентів – Тимошенко і 12% – Порошенко.

За даними «Рейтингу», інші кандидати в президенти не набирають більше 5% підтримки виборців.

Також наголошується, що понад 80% опитаних в тій чи іншій мірі декларують свою готовність взяти участь у президентських виборах, зокрема половина опитаних однозначно впевнена у своєму виборі. Кожен шостий не визначився з вибором кандидата, найбільше таких людей серед бідного населення, жінок і людей середнього віку.

«Рейтинг» опитав 3 тис. респондентів. Помилка репрезентативності дослідження-не більше 1,8%.

У четвер, 28 березня, соціологічні служби оприлюднили результати соцопитувань, які проводилися приблизно за тиждень до виборів.

Опитування “Демініціатив” і КМІС

У рейтингу кандидатів у президенти, лідером залишається шоумен Володимир Зеленський, друге місце займає діючий президент Петро Порошенко зі значним відривом від лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Такі результати опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Серед тих, хто визначився, кого буде підтримувати на майбутніх виборах, 27,6% готові віддати свої голоси за Зеленського, за Порошенка – 18,2%, за Тимошенко – 12,8%.

Далі в рейтингу йдуть нардеп Юрій Бойко (11,1%), лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко (8,4%) і лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко (5,2%). Інші кандидати не долають п’ятивідсотковий бар’єр.

Опитування проводилося в період з 20 по 26 березня. Було опитано 1 тис. 600 громадян у всіх областях України, окрім окупованих територій Криму і Донбасу.

Опитування “Соцмоніторингу” і УІСД ім. Яременко

Соцопитування центру «Соціальний моніторинг» та УІСД ім. Яременко показало інші результати. Лідером президентського рейтингу, як і раніше залишається Зеленський (29,1% серед тих, хто визначився) а друге місце займає Тимошенко, випереджаючи Порошенка лише на 0,7%. За неї готові проголосувати 16% респондентів, а за нинішнього президента – 15,3%.

Четверте місце займає Гриценко (7,1%), п’яте – Бойко (6,6%), а на шостому опинився Олександр Вілкул (6,1%).

УІСД і «Соцмоніторониг» проводили опитування в два етапи: з 18 по 24 березня (опитано 2 тис. 40 респондентів) та з 22 березня по 26 березня (опитано 2 тис. громадян).

Раніше сьогодні повідомлялося, що соціологічна група «Рейтинг» показала результати нового опитування, згідно з яким у Порошенка змінилися шанси потрапити у другий тур.

Що ви про це думаєте?