Ніжний шоколадний рулет: дуже простий рецепт

Це дуже простий у приготуванні десерт, але для нього необхідно заздалегідь приготувати шоколадний крем.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Смачні рецепти

В цьому рецепті необхідно лише заздалегідь приготувати шоколадний крем. Йому потрібний час на стабілізацію, мінімум 4 години, а ще краще — на ніч. А далі все швидко відбувається, лише уявіть — 10 хвилин на приготування бісквіта, 10 хвилин на випікання і ще 10 на підготовку і оформлення. Для поціновувачів шоколаду — обов’язково готувати!

Інгредієнти:

Для бісквіта:

3 яйця;

80 г цукру;

70 г борошна;

10 г какао;

дрібка цукру.

Для крему:

250 мл вершків 33%;

2 плитки молочного шоколаду.

Приготування:

1. Починаємо з крему. На водяній бані розтоплюємо вершки і шоколад, і коли маса стане однорідною, зняти з вогню. Остудити та відправити до холодильника для стабілізації.

2. Готуємо бісквіт. Яйця збиваємо з дрібкою солі, коли почне з’являтись піна, додати по столовій ложці цукор та продовжити збивати ще 5 хвилин.

3. Борошно і какао змішати та поступово додати до яєць, дуже обережно вимішати силіконовою лопаткою, щоб зберегти “повітряність”.

4. Деко розміром 30х40 застелити пергаментом, перекласти в нього масу та рівномірно розподілити. Випікати близько 8-10 хвилин.

5. Поки випікається бісквіт, збити ручним міксером крем близько 5-7 хвилин.

6. Коли бісквіт охолоне, розподілити по ньому крем та завернути у рулет.