Ніжний і шоколадний пиріг без метушні. Я просто закохалася в цей пиріг!
Шоколадний пиріг зі смаком і ароматом банана – це дуже і дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
какао – 50 г;
борошно – 250 г;
яйця – 3 шт;
ванілін за смаком;
масло вершкове та олія по 60 г;
сода – 1 ч.л;
сіль – щіпка;
цукор – 300 г;
молоко – 280 г;
оцет – 1 ст.л;
банани – 3 шт.
Для приготування помадки візьміть:
цукор і молоко по 60 г;
какао – 20 г;
масло вершкове – 40 г.
Процес приготування
З’єднуємо борошно і какао і просіваємо.
Додаємо сюди цукор, перемішуємо і всипаємо сіль, соду і ванілін.
Вбиваємо яйця і вливаємо молоко, вершкове масло і рослинну олію, оцет (звичайний або яблучний). Добре вимішуємо тісто.
Банани ріжемо кружечками.
Деко застеляємо пергаментом, викладаємо банани і виливаємо тісто.
Нагрівання духовки – 180 градусів і час готування – 40 – 45 хвилин.
Для помадки змішуємо всі інгредієнти і варимо до густоти.
Остиглий пиріг поливаємо помадкою і подаємо до столу.
Порада: випікати можна в будь-якій формі – якщо ви візьмете невеликі форми, тоді діліть тісто на 2 – 3 частини, а з отриманих коржів, сформуйте пиріг, приготувавши смачний крем. Помадку можна прекрасно замінити і просто розтопленим шоколадом.