Ніжні домашні кекси на сметані. В рази смачніші ніж з магазину.
Кекси продаються у будь-якому магазині. Але приготовані вдома та ще на домашній жирній сметані з ваніліном — це просто божественно! Структура виходить неймовірно ніжна та трішечки волога. Такий десерт можна подати на святковий стіл прикрасивши шапочкою з крему, горіхами, сублімованими фруктами або цукровою посипкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Складові:
- Пшеничне борошно 2 скл.;
- Вершкове масло 100 гр.;
- Розпушувач для тіста 2 ч. л.;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Курячі яйця 4 шт.;
- Сметана жирна 5 ст. л.;
- Ванілін 1 пакет.
Спосіб приготування:
- Збийте міксером курячі яйця із сіллю у міцну піну.
- Додайте цукор, ванілін та збивайте до повного розчинення.
- До суміші додайте м’яке масло, частинами сметану та збийте, щоб утворилась однорідна маса.
- Борошно, змішане з розпушувачем, просійте через сито. Додайте його невеликими порціями до маси та перемішайте. Консистенція тіста повинна бути як густа сметана.
- Форму для кексів змастіть олією, заповніть тістом на 2/3 об’єму.
- Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
- Готові кекси потрусіть цукровою пудрою.
Смачного!