Ось як правильно вирощувати велику капусту

Мабудь кожен хто саджає капусту надіється, що вона виросте великою. Але щоб надії не були марними, ми розповімо вам як правильно вирощувати, щоб забезпечити гарний урожай.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука правди

Капуста – невибаглива рослина, що відрізняється високою врожайністю. Забезпечивши культурі належний, своєчасний догляд, можна отримати великі, здорові качани. Але вирішивши висадити капусту, звертайте увагу на всі етапи її вирощування.

Посадка

Перед посадкою розсади у відкритий грунт, в лунки вноситься суперфосфат, деревна зола, гірчичний порошок, перегній і яєчна шкаралупа. Суміш добре перемішується. Лунки поливаються гарячим розчином на основі марганцівки, ефективно знезаражуваючий грунт.

Після того як лунки охолонуть, висаджується розсада, яка присипається землею. Поверхню грядок мульчують перегноєм, змішаним з торфом. При необхідності, останній можна замінити соломою або подрібненою травою.

Шар мульчі вбереже грунт від пересихання, запобігатиме зростанню бур’янів, наповнить землю поживними речовинами. Його наявність дозволяє скоротити число поливів, відмовитися від розпушування та прополок, що звичайно полегшить догляд за капустою.

Захист від заморозків і мульчування

Якщо є ймовірність заморозків, молоді рослини прикриваються поліетиленовою плівкою або агроволокном, які фіксуються по периметру грядок. Днем покривний матеріал знімається. Також можна прикрити рослини 5 л пластиковими ємностями з обрізаними днищами.

Підживлення

Перша підгодівля вноситься через пару тижнів після посадки. Культури потребують азотовмісткі добрива. Для кожної рослини потрібно 0,3 л розчину. Через пару тижнів, проводиться наступна підгодівля. Внесіть в 10 л ємність 2 ст. ложки суперфосфату, добре розмішайте, дайте відстоятися добу і полийте грядки. Для 1 рослини потрібен 1 л живильної рідини. Також 1 раз в 2 тижні виконується підгодівля розчином на основі коров’яку або перегною.

Захист від шкідників

Щоб уберегти культури від гусениць, грядки обробляються розчином на основі цибулиння. Внесіть у відро з теплою водою 0,5 кг лушпиння, добре перемішайте, дайте постояти 1-2 дня, нанесіть на рослини.

Для захисту від білявки внесіть в відро з водою 2 ст. ложки гірчичного порошку, 1 ч. ложку червоного меленого перцю, добре перемішайте. Перед обробкою додайте 1 ст. ложку рідкого мила.

Висновок

Дотримуючись порад фахівців, правильно висадивши рослини, захистивши їх від заморозків, шкідників, вносячи необхідні підгодівлі і проводячи інші процедури, можна домогтися відмінної врожайності міцної, здорової капусти.