” Печінковий зельц”- неповторна смакота з пeчінки і сала. Готую завжди багато, адже це справді смачно і не дорого. Чоловік залюбки бере на роботу, ми з дітьми наминаємо до бутербродів

” Печінковий зельц”- неповторна смакота з пeчінки і сала. Готую завжди  багато, адже це справді смачно і не дорого. Чоловік залюбки бере на роботу, ми з дітьми наминаємо до бутербродів

Про це пише Мій Світ, за матеріалами intermarium.news

Необхідні інгредієнти:

  • 400 грам будь- якої пeчінки;
  • 250 грам свіжого сала;
  • одне куряче яйце;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • половина склянки манної крупи;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • мускатний горіх – за смаком;
  • хмелі-сунелі – за смаком;
  • два пакети.

У мене свиняча пeчінка: спочатку вимочую, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).

З свіжого свинячого сала знімаємо шкiрку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж пeчінку).

Пeчінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи заморозити, щоб легше різати було.

Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще зробити це ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо, до однорідного стану.

Спеції ви можете використовувати на свій смак, не обов’язково брати зі списку.

Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав’язуємо так, щоб вийшло все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне.

Цей пакет, для страховки, поміщаємо в другій пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою.

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрів до мінімального, варимо 1,5-2 години.

Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі. Якщо 3 години, то відразу виймаємо і охолоджуємо вже на блюді.

Смачного!