” Печінковий зельц”- неповторна смакота з пeчінки і сала. Готую завжди багато, адже це справді смачно і не дорого. Чоловік залюбки бере на роботу, ми з дітьми наминаємо до бутербродів
” Печінковий зельц”- неповторна смакота з пeчінки і сала. Готую завжди багато, адже це справді смачно і не дорого. Чоловік залюбки бере на роботу, ми з дітьми наминаємо до бутербродів
Про це пише Мій Світ, за матеріалами intermarium.news
Необхідні інгредієнти:
- 400 грам будь- якої пeчінки;
- 250 грам свіжого сала;
- одне куряче яйце;
- п’ять зубчиків часнику;
- половина склянки манної крупи;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- мускатний горіх – за смаком;
- хмелі-сунелі – за смаком;
- два пакети.
У мене свиняча пeчінка: спочатку вимочую, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).
З свіжого свинячого сала знімаємо шкiрку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж пeчінку).
Пeчінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи заморозити, щоб легше різати було.
Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще зробити це ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо, до однорідного стану.
Спеції ви можете використовувати на свій смак, не обов’язково брати зі списку.
Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав’язуємо так, щоб вийшло все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне.
Цей пакет, для страховки, поміщаємо в другій пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою.
Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрів до мінімального, варимо 1,5-2 години.
Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі. Якщо 3 години, то відразу виймаємо і охолоджуємо вже на блюді.
Смачного!