Покращений рецепт «Гречки по-купецькому»: Мабуть, найкраще, що можна зробити з цієї крупою

В цій статті ми пропонуєм вам приготувати смачну гречку, яку мало хто вміє готувати за цим рецептом.

Готується дуже просто – майже як плов, але з гречкою. І впорається з цією стравою думаєм, будь-хто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Домашня кухня”

Як готувати:

Головне правило для «гречки по-купецькому» – обсмажити всі інгредієнти. Гречку, до речі, теж можна прожарити перед закладкою в навар. Візміть шматки м’яса зі свинячої лопатки, які залишилися після підготовки шашлику.

Готувати будемо спочатку в сковороді, потім в каструлі.

Насамперед витопити жир із залишків сала. Якщо його немає, беріть топлене вершкове масло або рослинне. Але краще вершкове. Дуже добре обсмажте цибулю – до золотистого. І перекладіть в каструлю.

Цибулю потрібно обсмажити до пригарків.

Слідом – в цьому ж жирі обсмажити м’ясо, порізане невеликими шматочками, до скоринки. І теж перекласти до цибулі.

М’ясо обсмажити в тому ж жирі.

На тій же сковороді – морква до початку розм’якшення. І в каструлю.

Потім – морква. Але послідовність не принципова.

Потім залити все окропом, трохи посолити, і нехай гаситься на самому повільному вогні годину – годину двадцять у випадку зі свининою, 40 хвилин, якщо курка і півтори години, якщо яловичина або баранина.

Потім всипати гречку з розрахунку одна гречка на дві води. Обсмажити трохи томатної пасти, додати бульйон з каструлі, збити віночком і влити назад, додати подрібнений часник.

Пропорції гречки і навару: 1 гречка до 2 навару

Тушити під кришкою до готовності гречаної крупи.

Відмінно виходить, можна подавати 🙂

При подачі покласти невеликий шматок вершкового масла і посипати свіжою зеленню.