Пряна рулька у пивному маринаді. Збережіть собі рецепт!

Готувати рульку – дуже вигідна справа: м’ясо не дороге, його виходить багато, стравою наїдається чималенька компанія.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сім’я і дім

Інгредієнти:

3 невеликі рульки.

Маринад 1

  • по 2 морквини і цибулини,
  • по шматку кореня петрушки і селери,
  • 15 горошин духмяного перцю,
  • 30 горошин чорного перцю,
  • по 4-5 бутонів гвоздики і лаврових листків.

Маринад 2:

  • 1 л світлого негіркого пива,
  • 5 ст. ложок меду,
  • 0,5 стручка червоного гострого перцю,
  • дві дрібки кмину,
  • 1 ст. ложка соєвого соусу.

Вимочити рульки упродовж 2 діб у холодній солоній воді (3 ст. ложки на 3 л води). Перекласти у невелику каструлю, додати овочі і спеції (окрім гвоздики і лаврового листка), залити водою (щоб покрила).

Варити 1 год, додати гвоздику, лаврове листя, сіль, варити ще 1 год. Вийняти, помістити у маринад 2 (змішати усі складники), залишити на 2 год.

Перекласти рульки на деко, запекти за температури 200 °С протягом 1 год, час від часу поливаючи рідиною з дека.