Пухкі пампушки з найпростіших інгредієнтів. Готуються легко і просто, а смак словами і не описати. Любов з першого шматочка
Пухкі пампушки з найпростіших інгредієнтів. Готуються легко і просто, а смак словами і не описати. Любов з першого шматочка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Інгредієнти:
- 400 гр борошна (залиште 100 г борошна для поcипки)
- 250 мл кефіру кімнатної температури (також можна замінити звичайним молоком або взяти 1 частину кефіру і 1 частина води)
- 1/2 столова ложка сухих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- дрібка солі
- олія
Приготування:
Просіяне борошно і змішуємо з усіма сипучими інгредієнтами. Додати кефір і замісити м’яке однорідне тісто. Накрити тісто плівкою, закутати рушником і дати гарно піднятися.
Вимісити тісто, яке піднялось і на посипаній борошном дошці розділити на пару частин. Їх потрібно також накрити рушником і залишити на деякий час підійматися.
З кожної частини робимо “ковбаски”, розрізаємо їх на кружальця. Кожне кружальце розкочуємо і робимо надрізи.
Смажимо в гарячій олії до рум’яної скоринки з обох сторін. Готуються вони дуже швидко – буквально по парі хвилин з кожного боку, особливо якщо тісто ви розкачали тонко.
Пампушки підростуть на сковороді, і стають пухнастими, об’ємними.
Смачного!