Пухкі та ніжні домашні пиріжків зі смачною начинкою. Їх з’їдають ще гарячими
Гагаузька кухня славиться кулінарними рецептами з давніх-давен. Оригінальні, незвичайні та дуже смачні страви особливо борошняні. Є рецепт неперевершених ґаґаузьких пиріжків зі смачною начинкою, які можна приготувати власноруч. Виходять вони дуже м’які та пухкі. Начинку можете брати будь-яку на свій смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Інгредієнти:
Тісто:
- Пшеничне борошно 450 гр.;
- Чиста вода 260 мл.;
- Сухі дріжджі 7 гр.;
- Сіль 1/2 ч. л.;
- Олія соняшникова.
Начинка:
- Білокачанна капуста 1 кг.;
- Ріпчаста цибуля 1 шт.;
- Сушена м’ята 1/4 ч. л.;
- Перець червоний мелений 1/2 ч. л.;
- Сіль та перець чорний мелений;
- Петрушка та кріп 1 пучок;
- Соняшникова олія 5 ст. л.
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно покладіть сухі дріжджі, сіль та перемішайте між собою.
- Влийте воду тоненькою цівкою та замісіть однорідне й м’яке тісто.
- Покладіть його у миску змазану олією, накрийте серветкою та поставте в тепле місце підійматись.
- Подрібніть ріпчасту цибулю та покришіть капусту на пласти.
- На пательні обсмажте, в олії, цибулю до прозорості. Додайте капусту та смажте, весь час мішаючи. Потрусіть червоним перцем, м’ятою та накривши кришкою тушкуйте до готовності. В кінці покладіть подрібнену зелень.
- На робочій поверхні потрусіть борошно, викладіть тісто, промісіть злегка його та розділіть на невеличкі булочки.
- Зробіть з них коржики, в середину кожного покладіть ложку начинки, защипніть добре краї тіста та сформуйте плоскі пиріжки по розміру долоні.
- На пательні обсмажте, в олії, пиріжки з обох боків до золотистого кольору.
- Викладайте готові пиріжки спочатку на паперовий рушник, а потім на блюдо.
Можна подавати до столу.
Смачного!