Пухкі та смачні домашні булочки з маком. Тісто просто тане в роті.
Пропонуємо приготувати дуже смачні та пухкі булочки з маковою начинкою. Цей рецепт вам дуже сподобається. Тісто виходить настільки м’яким, що буде танути в роті. Ваші родичі та друзі залишаться задоволеними.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Вам знадобиться:
- Борошно – 500 гр.;
- Молоко – 250 мл.;
- Цукор – 5 столових ложок;
- Дріжджі – 2 чайні ложки;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Цукор ванільний – 10 гр.;
- Масло вершкове – 60 гр.
Для начинки необхідно:
- Мак – 200 гр.;
- Цукор – 1 склянка;
- Вода – 500 мл.
Спосіб приготування:
- Залийте окропом мак, щоб вода покрила насінні на 4 см. Це необхідно зробити, щоб прибрати гіркий смак насіння.
- Залишіть постояти мак 40 хвилин. Злийте залишки води.
- Збийте мак блендером та додайте цукор.
- Візьміть глибоку миску та налийте тепле молоко.
- Додайте дріжджі, цукор, сіль, ванільний цукор, яйця та змішайте всі інгредієнти.
- Після додайте просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте довго.
- Потім перекладіть тісто на робочу поверхню злегка присипавши борошном. Розкладіть квадратом та додайте вершкове масло.
- Знову вимісіть тісто разом з маслом. Тісто повинно стати еластичним та не прилипати до рук.
- Покладіть тісто у миску, накрийте харчовою плівкою та залишіть в теплому місці на 1 годину.
- Змастіть руки та робочу поверхню олією, викладіть тісто на стіл.
- Поділіть тісто на 15 частин та скатайте у кульки.
- Беріть кожну кульку, трохи розкатайте та покладіть начинку. Закрутіть рулетом.
- Деко застеліть пергаментом та викладіть рулети на невеликій відстані один від одного.
- Накрийте харчовою плівкою та залишіть на 30 хвилин.
- Змастіть рулети яєчним жовтком.
- Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів.
- Почекайте поки булочки охолонуть.
Приємного чаювання!