Рецепти шоколадних кремів, для різної випічки. Візьміть собі на замітку
Пропонуємо приготувати кілька варіантів шоколадного крему.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Заварний крем:
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- Жовтки курячих яєць – 2 шт.;
- Молоко – 250 мл.;
- Крохмаль картопляний – 1 столова ложка;
- Шоколад – 50 гр.;
- Цукор – 150 гр.;
- Какао натуральне – 3 столові ложки;
- Масло вершкове – 100 гр.
Спосіб приготування:
- Візьміть каструльку та розтопіть шоколад у молоці.
- В іншому посуді збийте жовтки з цукром, крохмалем, какао та борошном. Повинна вийти однорідна маса.
- З’єднайте суміш з розтопленим шоколадом вливаючи поступово, не забуваючи помішувати.
- Поставте суміш на вогонь та варіть, поки не загусне крем.
- Залиште охолонути. Після додайте масло та збийте міксером.
Шоколадний ганаш.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 50 гр.;
- Шоколад – 200 гр.;
- Вершки з5 % — 200 мл.
Спосіб приготування:
- Налийте у невелику каструльку вершки, нагрійте, але суміш не повинна кипіти.
- Гарячі вершки вилийте на шоколад, змішайте до однорідності.
- Додайте масло та залишіть охолоджуватись.
- Збийте суміш міксером.
Шоколадне капучіно.
Інгредієнти:
- Шоколад – 70 гр.;
- Вершки 35 % — 250 мл.;
- Молоко – 400 мл.;
- Жовтки курячих яєць – 2 шт.;
- Цукор – 50 гр.;
- Борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- Варене згущене молоко – 4 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Збийте вершки до загустіння.
- На водяній бані розтопіть шоколад.
- Нагрійте 200 мл молока.
- З’єднайте шоколад та вершки, обережно перемішуючи лопаткою.
- У молоко холодне 200 мл додайте жовтки, борошно та цукор, збийте міксером.
- Додайте цю суміш в тепле молоко та варіть на невеликому вогні, постійно перемішуючи, поки крем не загусне.
- Після додайте згущене молоко та змішайте до однорідності.
- Остудіть заварний крем та поєднайте з шоколадно – вершковим, обережно перемішуючи лопаткою.
Мега шоколадний крем.
Інгредієнти:
- Вершки 35 % — 300 мл.;
- Молочний шоколад – 200 гр.;
- Чорний шоколад – 100 гр.;
- Масло вершкове – 75 гр.;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Мед натуральний – 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- На водяній бані розтопіть шоколад разом з маслом.
- Збийте вершки.
- Яйця та мед збийте міксером.
- У цю суміш поступово введіть вершки та шоколад.
- Змішайте до однорідної маси.
Шоколадний пломбір.
Інгредієнти:
- Вершки 35 % — 400 мл.;
- Пудра цукрова – 375 гр.;
- Какао натуральне – 4 столові ложки;
- Вершковий сир – 400 гр.
Спосіб приготування:
- Збийте вершки, додайте вершковий сир, какао та цукрову пудру.
- Змішайте все до однорідної маси.
- Залишіть постояти в холодильній камері.
Крем «Нутелла».
Інгредієнти:
- Білий шоколад – 100 гр.;
- Темний шоколад – 100 гр.;
- Масло вершкове – 50 гр.;
- Молоко – 80 мл.;
- Цукор – 70 гр.;
- Горішки фундука – 70 гр.
Спосіб приготування:
- У каструлі розтопіть масло, цукор, шоколад, молоко. Доведіть до кипіння ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою.
- Варіть 3 хвилини.
- Поставте каструльку в холодну воду. Не забувайте перемішувати.
- Після перекладіть суміш у скляну банку.
- За бажанням додайте фундук.
Густий шоколадний крем.
Інгредієнти:
- Темний шоколад – 150 гр.;
- Масло вершкове – 150 гр.;
- Олія – 1/3 чайної ложки;
- Сметана 20 % — 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- На водяній бані розтопіть шоколад додавши олію та сметану.
- Змішайте до однорідної маси та зніміть з вогню.
- Почекайте поки суміш охолоне.
- Додайте масло та починайте збивати міксером поступово додаючи шоколад.
- Перекладіть рідкий крем в кондитерський пакет, одягнувши насадку.
- Покладіть пакет в морозильну камеру на 15 хвилин.
- Крем повинен стати густим.