Рецепти шоколадних кремів, для різної випічки. Візьміть собі на замітку

Пропонуємо приготувати кілька варіантів шоколадного крему.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Заварний крем:

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 столова ложка;
  • Жовтки курячих яєць – 2 шт.;
  • Молоко – 250 мл.;
  • Крохмаль картопляний – 1 столова ложка;
  • Шоколад – 50 гр.;
  • Цукор – 150 гр.;
  • Какао натуральне – 3 столові ложки;
  • Масло вершкове – 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Візьміть каструльку та розтопіть шоколад у молоці.
  2. В іншому посуді збийте жовтки з цукром, крохмалем, какао та борошном. Повинна вийти однорідна маса.
  3. З’єднайте суміш з розтопленим шоколадом вливаючи поступово, не забуваючи помішувати.
  4. Поставте суміш на вогонь та варіть, поки не загусне крем.
  5. Залиште охолонути. Після додайте масло та збийте міксером.

Шоколадний ганаш.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 50 гр.;
  • Шоколад – 200 гр.;
  • Вершки з5 % — 200 мл.

Спосіб приготування:

  1. Налийте у невелику каструльку вершки, нагрійте, але суміш не повинна кипіти.
  2. Гарячі вершки вилийте на шоколад, змішайте до однорідності.
  3. Додайте масло та залишіть охолоджуватись.
  4. Збийте суміш міксером.

Шоколадне капучіно.

Інгредієнти:

  • Шоколад – 70 гр.;
  • Вершки 35 % — 250 мл.;
  • Молоко – 400 мл.;
  • Жовтки курячих яєць – 2 шт.;
  • Цукор – 50 гр.;
  • Борошно пшеничне – 1 столова ложка;
  • Варене згущене молоко – 4 столові ложки.

Спосіб приготування:

  1. Збийте вершки до загустіння.
  2. На водяній бані розтопіть шоколад.
  3. Нагрійте 200 мл молока.
  4. З’єднайте шоколад та вершки, обережно перемішуючи лопаткою.
  5. У молоко холодне 200 мл додайте жовтки, борошно та цукор, збийте міксером.
  6. Додайте цю суміш в тепле молоко та варіть на невеликому вогні, постійно перемішуючи, поки крем не загусне.
  7. Після додайте згущене молоко та змішайте до однорідності.
  8. Остудіть заварний крем та поєднайте з шоколадно – вершковим, обережно перемішуючи лопаткою.

Мега шоколадний крем.

Інгредієнти:

  • Вершки 35 % — 300 мл.;
  • Молочний шоколад – 200 гр.;
  • Чорний шоколад – 100 гр.;
  • Масло вершкове – 75 гр.;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Мед натуральний – 2 столові ложки.

Спосіб приготування:

  1. На водяній бані розтопіть шоколад разом з маслом.
  2. Збийте вершки.
  3. Яйця та мед збийте міксером.
  4. У цю суміш поступово введіть вершки та шоколад.
  5. Змішайте до однорідної маси.

Шоколадний пломбір.

Інгредієнти:

  • Вершки 35 % — 400 мл.;
  • Пудра цукрова – 375 гр.;
  • Какао натуральне – 4 столові ложки;
  • Вершковий сир – 400 гр.

Спосіб приготування:

  1. Збийте вершки, додайте вершковий сир, какао та цукрову пудру.
  2. Змішайте все до однорідної маси.
  3. Залишіть постояти в холодильній камері.

Крем «Нутелла».

Інгредієнти:

  • Білий шоколад – 100 гр.;
  • Темний шоколад – 100 гр.;
  • Масло вершкове – 50 гр.;
  • Молоко – 80 мл.;
  • Цукор – 70 гр.;
  • Горішки фундука – 70 гр.

Спосіб приготування:

  1. У каструлі розтопіть масло, цукор, шоколад, молоко. Доведіть до кипіння ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою.
  2. Варіть 3 хвилини.
  3. Поставте каструльку в холодну воду. Не забувайте перемішувати.
  4. Після перекладіть суміш у скляну банку.
  5. За бажанням додайте фундук.

Густий шоколадний крем.

Інгредієнти:

  • Темний шоколад – 150 гр.;
  • Масло вершкове – 150 гр.;
  • Олія – 1/3 чайної ложки;
  • Сметана 20 % — 2 столові ложки.

Спосіб приготування:

  1. На водяній бані розтопіть шоколад додавши олію та сметану.
  2. Змішайте до однорідної маси та зніміть з вогню.
  3. Почекайте поки суміш охолоне.
  4. Додайте масло та починайте збивати міксером поступово додаючи шоколад.
  5. Перекладіть рідкий крем в кондитерський пакет, одягнувши насадку.
  6. Покладіть пакет в морозильну камеру на 15 хвилин.
  7. Крем повинен стати густим.

Не вдається скопіювати.