Секрети застосування соди для огірків. Розчин, який подвоїть урожай ваших огірків

Огірки – одна з найпопулярніших рослин у городників. Більшість їх любить за прекрасний смак і купу вітамінів. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Територія порад

На третій-четвертий день після підгодівлі і обприскування ви побачите, що на місці пустоцвіту виявиться огірочок. Для цього нам знадобиться сода і вода.  Але запам’ятайте, що потрібно певну кількість соди в розчині,

Сильно концентроване прикореневе добриво нашкодить рослині і вона пожовтіє, тому що велика кількість натрію в землі не дозволить рослинам поглинати потрібну кількість води.

Приготування розчину

Для початку беремо 10 літрів теплої води і 2 столові ложки соди, ретельно перемішуємо і удобрюємо. На одну рослину за півлітра. Обприскуємо зверху листя під ними, стебло і поливаємо під корінь. Тільки так можна зберегти рослини від захворювань і шкідників. Обприскувати рекомендуємо у вечірній час.

Обробляти таким розчином потрібно 3 рази з проміжком в сім днів.

Порада!

Якщо хочете, щоб сода протрималася на листочках довше, додайте в розчин соди ложку соняшникової або оливкової олії і ретельно розмішайте.

У чому користь?


Складно зберегти огірки здоровими і плодоносними без будь-яких добрив. Тому потрібно використовувати якесь натуральне і екологічно чисте добриво.

Адже шкідливі хімічні добрива виявляються на овочах і в грунті. Рослини всмоктують їх через корінь і накопичуть в плодах, які потім ми їмо.

Содовий розчин дуже добре впливає на огірочки:

  1. Збільшує і продовжує плодоношення.
  2. Бореться з борошнистою росою, гниллю та шкідливими комахами.
  3. Плоди стають солодшими і смачнішими.
  4. Листя не будуть жовтіти.


Склад розчину залишається незмінним і при кореневому поливі, і при обприскуванні ним листя. У першому випадку ви захищаєте рослину від грибкових захворювань, а в другому – від рослиноїдних комах.

Порада!

Для обприскування використовуйте пульверизатор, так розчин рівномірно дістанеться всім частинам рослини. А при підгодівлі враховуйте погоду: в сухий і теплий день всі ваші зусилля пройдуть даром.

У підсумку, харчова сода допоможе вам в приготуванні їжі, та ще й у вирощуванні овочів. Крім того, це один з найдоступніших і дешевих видів фунгіцидів і інстікцідов.

Ваші огірочки скажуть вам спасибі і будуть рости краще після цього простого добрива і обприскування.

Бажаємо всім смачних і великих урожаїв!