Смакота з печінки: готуємо закуску за копійки

Хочемо запропонувати вашій увазі незвичайний рецепт: таким чином навряд чи хтось з вас готує печінку.

Витративши всього нічого, сущі копійки, ви отримаєте приголомшливу страву для всієї родини. Робіть відразу дві порції: закуска з печінки зникає зі столу зі швидкістю звуку. Процес напрочуд простий, але не дуже швидкий: треба запастися терпінням. Печінка відмінно поєднується з салом, часником і спеціями, закуска набагато смачніша ковбаси — і ідеально підходить для бутербродів. Загалом, своїми руками ми створюємо неповторну смакоту та дивуємо гостей, а так само домочадців кулінарним шедевром, створеним власними руками.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні інгредієнти:

400 грамів будь-якої печінки; 250 грамів свіжого сала; одне куряче яйце; п’ять зубчиків часнику;

половина склянки манної крупи; сіль і чорний мелений перець — за смаком; мускатний горіх — за смаком; хмелі-сунелі — за смаком;  два пакети.

Ульотна закуска з печінки: як приготувати за копійки

У нас свиняча печінка: спочатку вимочуємо, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).

Зі свіжого свинячого сала знімаємо шкірку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж печінка).

Порада. Печінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи підморозити, щоб було легше різати.

Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще рубаний ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо до однорідного стану.

Порада. Спеції ви можете використовувати по своєму смаку, не обов’язково брати зі списку.

Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав’язуємо так, щоб вийшло все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне.

Цей пакет, для страховки, поміщаємо у другий пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою.

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрівання до мінімального, варимо 1,5-2 години.

Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі. Якщо 3 години, то відразу виймаємо і остуджуємо вже на блюді.

Залишаємо під гнітом, а потім прибираємо на 3-4 години в холодильник.

Ульотна закуска з печінки по простому рецепту припаде до смаку всім членам вашої родини. Страва чимось нагадує зельц, виходить не тільки апетитною, але і корисною. Якщо любите печінку, то прийдете в захват!

Приємного всім апетиту.