Смачні і пишні пиріжки на кефірі: простий і вдалий рецепт!

З цього тіста виходять дуже смачні і пишні пиріжки. Начинка може бути будь-якою. Метод нескладний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти

  • Борошно пшеничне – 450 г
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 1/2 ст. ложки
  • Сода – 1/2 ч. ложки
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Начинка – тушкована капуста, зелена цибуля з яйцем

Рецепт приготування

Всі компоненти для тіста повинні бути кімнатної температури.

У глибоку миску вливаємо кефір, вбиваємо яйце, додаємо сіль і цукор.

Потім, вливаємо олію і збиваємо вінчиком до однорідності.

Просіваємо борошно і ділимо на дві частини.

В одну частину борошна всипаємо соду і перемішуємо.

У кілька етапів, додаємо борошняну суміш в рідку масу і замішуємо тісто.

Як тісто стає щільнішим, переносимо його на стіл і продовжуємо заміс руками.

Після того, як додали всю муку з содою, поступово додаємо борошно з другої половини (без соди).

Відразу не додавайте всю другу частину борошна в тісто. Тісто має бути м’яким, навіть липкуватим.

Готове тісто накриваємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб воно відпочило.

Для зручності, під час ліплення пиріжків, стіл і руки змащуємо рослинною олією.

Начинка у мене двох видів, тушкована капуста і яйця із зеленою цибулею.

З тіста відриваємо шматочок, руками формуємо невеликий коржик.

У центр коржа кладемо трохи начинки і щільно скріплюємо краї, формуючи пиріжок.

У сковороду наливаємо рослинну олію і нагріваємо на плиті.

Обсмажуємо пиріжки на сковороді, з двох сторін, до золотистого кольору. Смачного!