Сім секретів гарного врожаю огірків

Пропонуємо до вашої уваги сім секретів гарного врожаю огірків на вашій ділянці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Секрет 1

Для того, щоб отримати високий урожай огірків, потрібно правильно підібрати сорт, де буде вирощуватися в теплиці або у відкритому грунті.

Секрет 2

Огірки перестають активно рости і приносити плоди при температурі нижче 14 градусів і вище 42 градусів. Оптимальна температура повітря повинна бути 18-30 градусів, а вночі не нижче 17 градусів, перегрів теж шкідливий огіркам, від спеки влітку вбереже мульчування.

Секрет 3

Поливаємо розумно, плоди огірка містять максимальну кількість води 95%, тому дуже вимогливі до поливу. У сонячну погоду вимагають щодня найбільшу кількість води, в добу потрібно на кожен кущ не менше 3 літрів води, підсушування грунту призводить до ризику залишитися без врожаю, при зниження вологи обсипаються квіти і зав’язі.

Секрет 4

Поливати потрібно тільки теплою водою 25-30 градусів, при поливі холодною водою в сонячну погоду, коріння не здатні поглинати холодну воду з грунту навіть при її достатній кількості. Виходить, що волога в грунті є, а рослина в’яне.

Секрет 5

Для того, щоб отримати рясний урожай огірків потрібно правильне харчування. Якщо ви тільки посадили то поки він росте і набирає силу, потрібна підгодівля фосфорними добривами. Через 15 діб після висадки в грунт проводимо підгодівлю перебродившим гноєм з додаванням суперфосфату. А як тільки почнуть зав’язуватися плоди, підгодовуємо азотом з калієм, але азотом не треба сильно захоплюватися, при підгодівлі азотними добривами в плодах накопичується велика кількість нітратів. А при плодоносінні підгодовуємо комплексним добривом 30 гр на 10 літрів води або 20 гр аміачної селітри, 30 гр подвійного суперфосфату і 30 гр сульфату калію.

Секрет 6

Головне в підгодівлі не перестаратися, як тільки з’являться огірки, то за забарвленням листя і плодів і формою плоду, можна визначити чого не вистачає рослині. Якщо плід погано росте і зігнутий гачком, розширено до верху і звужений до плодоніжки, то не вистачає калію. Якщо плоди мають світло-зелене забарвлення, то не вистачає азоту, а при нестачі фосфору листя має темно-зелене забарвлення з синявою.

Секрет 7

Після підгодівлі, потрібно обов’язково з лійки змити з листя огірків настій підгодівлі. Якщо будите дотримуватися всіх правил вирощування огірків, то точно не залишитеся без високого врожаю.