Тепер гречаники готую тільки так. Виходять пишними апетитними, відмінно тримають форму, не розпадаються.
Тепер гречаники готую тільки так. Виходять пишними апетитними, відмінно тримають форму, не розпадаються.
Існує безліч різних варіантів приготування цієї страви. Але в нашій родині гречаники готують саме у томатному соусі. Страва досить проста, але дуже апетитна і підійде для повсякденного меню. Ці гречаники виходять настільки апетитними, що з легкістю можуть скласти конкуренцію банальним котлетам. Виходять вони соковитими, ніжними, ароматними і ситними. Рекомендую всім спробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
потрібні інгредієнти
- 500 гр м’яса
- 150 гр гречаної крупи
- 2 яйця
- 2 ріпчастої цибулі
- 200 гр томатного соусу
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- борошно для панірування
- олія для смаження
починаємо процес
Крупу відварюємо у підсоленій воді. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку. Очищаємо одну цибулинку і пропускаємо разом з м’cом.
Додаємо яйця, сіль і чорний мелений перець. Добре вимішуємо фарш. Додаємо гречку і знову все перемішуємо.
Тепер формуємо невеликі котлетки і паніруємо їх в борошні.
Викладаємо котлетки на добре розігріту сковорідку і гарненько обсмажуємо з обох боків.
Після цього очищаємо другу цибулину і нарізаємо її півкільцями. Відправляємо в окрему сковорідку, і піджарюємо до золотистого кольору.
Додаємо сюди томатний соус і трохи прогріваємо все. Додаємо підготовлені гречаники і накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо їх 20 – 25 хвилини на середньому вогні.
Після закінчення потрібного часу страва готова і можна подавати до столу.