Торт зі смаком кави! Смачний, ніжний і ароматний
Дуже смачний, ніжний і ароматний торт, який готується просто зі звичайних продуктів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 3 шт;
- ванільний цукор – 8 г;
- цукор – 3 ст.л;
- сіль – щіпка;
- молоко – 200 мл;
- олія рослинна – 100 мл;
- борошно – 250 г;
- розпушувач – 16 г.
Для кавового сиропу:
- цукор – 75 г;
- вода – 160 мл;
- кава розчинна – 1 ст.л.
Для крему:
- вода – 100 мл;
- цукор – 300 г;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 180 г.
Процес приготування торта
Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром, сіллю і збиваємо вінчиком.
Вливаємо молоко і рослинну олію, перемішуємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо в рідку основу, вимішуємо.
Сковороду змащуємо рослинною олією, присипаємо борошном і виливаємо 2 ополоника тіста, розподіляємо і запікаємо під кришкою 5 хвилин з одного боку і з іншого 2 хвилини. Вогонь зробіть невеликий.
Охолоджуємо всі 4 коржа.
Для сиропу змішуємо інгредієнти і доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Для крему варимо сироп до густоти і охолоджуємо.
Збиваємо яйця та частинами вливаємо сироп, збиваємо до густої і стійкою маси.
Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло і порціями додаємо крем, збиваємо.
Формуємо торт, просочуючи коржі сиропом, змащуємо кремом. Прикрашаємо торт зверху за допомогою кондитерського мішка, видавлюючи крем. Ставимо торт в холодильник на кілька годин.
Порада: всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.