Торт Мікадо. Це торт з чарівним смаком: пісочні коржі і крем з насиченим смаком вареного згущеного молока!

Це торт з чарівним смаком: пісочні коржі і крем з насиченим смаком вареного згущеного молока. Готується просто, зберігається довго, але і просочується довго, а іноді це дуже зручно, коли торт можна приготувати за добу-дві до торжества.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Складові:

Тісто

  • 2 яйця
  • 200 г вершкового м’якого масла
  • 250 мл сметани
    1 ч. л. соди
  • 60 г цукру
  • дрібка солі
  • 400-500 г борошна
  • Ванільний цукор

крем

  • 500 г вареного згущеного молока
  • 180-200 г вершкового масла
  • 600 мл молока
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. борошна

Плитка чорного шоколаду для посипання верху.

З поданої кількості інгредієнтів вийшов досить великий торт, вагою 2400 г, розміром 20х30 см.

Приготування торта Мікадо з карамельним смаком

Починаємо з коржів. Змішуємо сметану з содою і залишаємо на 30-40 хвилин. М’яке вершкове масло трохи збиваємо з сіллю, цукром і ванільним цукром. По черзі додаємо яйця, збиваємо. Додаємо сметану з содою, коротко збиваємо знову.

Тепер черга борошна, але всипаємо не все, а частинами, не забувши просіяти. Потім перекладаємо тісто на стіл, рясно посипаний борошном, і збираємо тісто в кулю.

ВАЖЛИВО !!!! Довго не місити і не забивати борошном – воно повинно бути м’яким, гладким, а щільніше воно стане після холодильника.

Скачує тісто в ковбаску, ріжемо на 6-7 частин, я різала на 7, з обрізків знову розкачати ще 2 коржа, вийшло 9 коржів. Робимо коржі, обвалюють у борошні, накриваємо і поміщаємо в холодильник мінімум на 2 години. Я тримала цілу ніч, потім тісто розкочується чудово.

Розкачуємо один корж, решта залишаються в холодильнику, зайве обрізати відразу за формою круглої або квадратної, у мене прямокутник розміром 20х30 см. Розкачуємо корж тонко, щоб торт був смачніше і ніжніше. Переносимо корж на деко, змащене на перший корж маслом і посипаний злегка борошном. Обов’язково корж густо наколоти виделкою!

Пекти в заздалегідь розігрітій духовці 7-10 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору. Готові коржі легко знімаються з дека.

Порада: можна розкачати і пекти коржі відразу, але тісто ще занадто м’яке для розкочування. Для такого випадку порада: почати розгортати тісто на столі, потім перенести його на зворотню сторону листа (змащеного і посипаного борошном), і там вже розгортати до потрібного розміру, зайве обрізати і там же пекти на зворотному боці листа, не забувши наколоти корж виделкою .

Крем: Змішуємо цукор з гарячим молоком до розчинення цукру. Додаємо частинами борошно, розмішуємо вінчиком до зникнення грудочок. Ставимо на вогонь і варимо до загустіння при безперервному помішуванні. В кінці додати ванілін. У ще гарячий крем частинами додаємо варене згущене молоко і збиваємо міксером, даємо повністю охолонути.

Розм’якшене при кімнатній температурі масло збиваємо 8-10 хвилин до білизни і пишності, частинами по ложці додаємо в нього крем зі згущеним молоком і продовжуємо збивати. Все, крем готовий!

Промащуємо кремом коржі і боки. Кожен наступний корж перед нанесенням крему притискаємо, але обережно, щоб не поламати. Верх прикрасити тертим шоколадом.

Боки я відразу промазала кремом, через 2-3 години трохи підрізала місцями, вирівняла, знову змастила злегка кремом (залишала буквально 2 ложки), і посипала тертим шоколадним бісквітом (але це не обов’язково).

Ми залишаємо торт на 4 години при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник приблизно на добу. Але потім через 2 дні буде ще смачніше. Зберігати торт в пакеті, щоб не обвітрилися краї.

Смачного!