Турецьке тісто на мінералці. Дуже пухке та смачне. Дійнно файний рецепт.

Пропонуємо приготувати дуже смачне та пухнасте тісто за турецьким рецептом. Всі добре знають, що турецька кухня славиться своїми ласощами та десертами, пловом й баклажанами. Майже всі перші та другі страви заведено подавати до столу з ароматним хлібом.

Так що зебережіть собі цей рецепт, він вам обов’язково знадобиться.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Файна Сторінка

Вам знадобиться:

  • Борошно – 950 гр.;
  • Вода мінеральна сильногазована – 200 мл.;
  • Молоко коров’яче – 200 мл.;
  • Дріжджі сухі – 7 гр.;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Олія рафінована – 200 мл.;
  • Сіль – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

Візьміть невелику місткість, налийте молока, додайте цукор та сіль.

Ретельно перемішуючи додайте повільно газовану воду та олію.

Змішайте дріжджі й борошно та поступово вводьте у суміш.

Замісіть тісто. Воно повинно бути м’яким та не прилипати до рук.

Накрийте тісто поліетиленом та залишіть підійматися на 1 годину 30 хвилин.

Після цього необхідно знову замісити тісто, накрити поліетиленом та залишити ще на 60 хвилин.

Тісто готове для випікання.

Тісто за цим рецептом можна зберігати в холодильній камері протягом 3 днів, його смакові якості не зміняться