Український сирник! Шикарний сирний десерт, який подобається абсолютно всім!

Це чудовий десерт, який можна приготувати з домашнього сиру. Варто лише один раз скуштувати, щоб потім хотіти його все життя. Спробуйте приготувати цей десерт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Файно

Інгредієнти

  • Сир 500 г
  • Яйце 4 шт.
  • Цукор 200 г
  • Лимонна цедра 1 ст. л.
  • Вершкове масло 130 г
  • Ізюм 40 г
  • Манка 1 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Какао-порошок 2 ст. л.

Рецепт приготування

Перетріть сир через сито або пропустіть через м’ясорубку.

В окремій посудині змішайте 150 г цукру з жовтками.

До суміші додайте манку, родзинки, лимонну цедру, 100 г м’якого масла та змішайте все з сиром. 

Бліки збийте до піків та змішайте з сирною масою.

Застеліть форму пергаментним папером та змастіть вершковим маслом. Зверху присипте борошном.

Викладіть сирник в форму та запікайте 45 хвилин при 180 градусах. 

Для глазурі розтопіть у каструлі 1 ст. л. масла, 2 ст. л. цукру. При цьому повільно, але постійно помішуйте.

Додайте до суміші сметану і какао та доведіть до кипіння.

Готовому сирнику дають охолонути, а потім поливають гарячою глазур’ю. Поставте десерт в холодильник на 8 годин.

Смачного!