Улюблений напиток мільйонів: домашній квас, який від бочкового майже не відрізняється
Улюблений напиток мільйонів – квас. Але чи знали ви, що йоно можна приготувати в домашніх умовах?
У цій статті поділимося з вами рецептом приготування смачного натурального квасу. За смаком такий квас важко відрізнити від бочкового.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука правди
Інгредієнти:
- 5 літрів холодної води;
- 2 столових ложки цикорію (звичайного, без всяких добавок смакових);
- Чайну ложку лимонної кислоти;
- 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти 400 гр).
Приготування:
Все з’єднаємо, і ставимо на вогонь щоб закипіло.
Як закипить, відключаємо і нехай стоїть охолоджується до градусів 30-ти
Засипаємо пів 11-ти грамової пачки сухих дріжджів
Залишаємо на години 3-4, щоб з’явилася піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч в теплому місці).
Як побачили, що з’явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.
Освіжуючий напій готовий. Смачного!