Хрустка квашена капуста, яка відмінно зберігається. Мама розповіла всі секрети закваски

Капуста виходить хрусткою, соковитою і дуже смачною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 24 кг;
  • морква, 4 кг;
  • цукор, 12 ст.л;
  • сіль, 24 ст.л.

Капусту шаткуємо, попередньо очистивши її від брудних верхніх листків. Моркву тремо на грубій тертці.

Хрустка квашена капуста, яка відмінно зберігається. Мама розповіла всі секрети закваски

Маринад на 12 кг капусти беремо 6 л води, 12 ст.л. солі і 6 ст.л. цукру. Воду беремо чисту і холодну.

Капусту і моркву дуже добре перемішуємо, краще це все робити руками. Ущільнюємо масу за допомогою товкача.

Хрустка квашена капуста, яка відмінно зберігається. Мама розповіла всі секрети закваски

Щоб капуста добре квасилась, розділіть її на 2 частини і розкладіть на 2 ємності. Ставимо зверху гніт і залишаємо капусту на 3 – 4 доби.

Коли на розсолі з’являться бульбашки – це говорить про активний процес квашення.

Розкладіть капусту за різними ємкостям, щоб з неї вийшла гіркота. Досить буде взяти кілька каструль, глибоких мисок або пластикових контейнерів і розкласти капусту.

Хрустка квашена капуста, яка відмінно зберігається. Мама розповіла всі секрети закваски

Розкладаємо щільно в банки і зберігаємо в коморі, погребі чи на балконі.

Дуже смачно виходить не тільки робити салат, заправляючи його цибулею, соняшниковою олією і кропом, а й тушкувати таку квашену капусту.