Чим варто полити помідори після висадки в грунт, щоб вони прижилися і були міцними

Якщо ви уважно стежите за своїми дачними володіннями і хочете отримати хороший урожай, тоді ми рекомендуємо не забувати про повноцінний догляд.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

У цій статті хочемо поговорити, про правильну висадку розсади у відкритий грунт, а саме про подальший захист рослин від в’янення, загибелі через сильний стрес.

Важливо пам’ятати, що після пересадки молодих паростків часто відбувається пошкодження кореневої системи, тому вони часто гинуть без видимої причини.

Якщо ви хочете, щоб розсада швидко прижилася на новому місці, то не можна просто її пересадити у відкритий грунт і забути. Щоб рослини швидше відновилися, набрали поживні речовини, зміцнилися, рекомендуємо застосовувати одну просту хитрість, яка доступна всім дачникам.

Досвідчені дачники і садівники знають, який вплив надає на рослини звичайна бурштинова кислота. Вона насичує їх корисними речовинами, робить структуру розсади міцною, сприяє накопиченню необхідної біомаси. Також багатьох обрадує той факт, що бурштинова кислота є бюджетними коштами – в аптеці.

В одній таблетці є 0,1 грам активного компонента. На 10 літрів потрібно близько 2-3 грама якщо перерахувати в кількості таблеток, то виходить 20-30 штук. Для початку таблетки варто розчинити в 1 літрі теплої води, а після отриману рідину варто довести до 10 літрів.

Готовий розчин рекомендується застосовувати для поливу рослин в грядках. Його краще використовувати під час поливу, так він швидше пошириться по всіх рослинах і наситить їх необхідними компонентами. Використовувати розчин з бурштиновою кислотою можна протягом всього періоду вегетації рослин.

А через 20-25 днів після висадки розсади у відкритий грунт можна провести першу кореневу підгодівлю. Для цих цілей можна використовувати комплексне добриво, наприклад, нітроамофоску.