Чим обробити троянди весною, щоб домогтися розкішного цвітіння

Потрібно пам’ятати про те, що у весняний період троянди як ніколи схильні до різних захворювань. З приходом тепла починають активно прокидатися шкідники. Вони обліплюють кущі троянд і підживлюються їх енергією.

Щоб не допустити такого, потрібно обов’язково обробляти квіти. У цій статті ми розповімо вам один ефективний метод , після якого шкідники дуже швидко зникнуть.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Осінь не час розслаблятися

Доглядати за трояндами потрібно не тільки навесні, а й восени. Рослини потрібно добре підготувати до приходу зими. Їм дуже важко переносити сильні холоди. Звичайно, сніг вкриє троянди і захистить їх від морозів. Але буває таке, що сніг не встигає випасти, до приходу холодів. Для троянд це буде сильним стресом.

Щоб кущики після зими залишилися в цілості й схоронності, укрийте їх самі. У цьому вам допоможе гній.

Товстий шар гною відмінно захищає троянди від морозів всю зиму . А з приходом весни його можна розкидати по всьому городу, тим самим удобривши грунт. З цим методом ви отримаєте подвійну користь і економію!

Комплексний догляд

А тепер переходимо до весняної підготовки троянд . Спочатку кущики потрібно обробити засобами, що містять мідь. Всі пропорції вказуються на самих упаковках. Ми пропонуємо викоистовувати бородську рідину.

Далі знадобиться провести санітарну обрізку позбавтеся від пагонів, які ростуть усередину і обробіть зрізи варом.

Після обрізання слід провести обприскування кущів. Тут вашим помічником буде “купролюкс”. Це засіб здатний захистити троянди від таких напастей як борошниста роса, плямистість і грибки.

На 10 літрів води йде 25 грам “купролюкса”. Отриманим розчином ретельно обприскайте троянди, щоб захистити їх від шкідників.

Ну і наостанок вносимо підгодівлі. Для троянд відмінно підходить розчин з аміачної селітри, змішаної з сульфатом амсонія. Ці речовини змішайте в рівних кількостях і внесіть під кущі. На 1 квадратний метр йде 30 грам підгодівлі. Добриво сприяє не тільки активному росту бутонів, а й розвитку самого куща!

Зверніть увагу!

Всі процедури з обробки повинні проводитися виключно до того моменту, як у троянд розпустяться перші бруньки.