Чим підгодувати лілії, щоб вони довго і пишно цвіли

У травні-червні лілії закладають бутони для майбутнього цвітіння. Це дуже вдалий час для внесення підгодівлі. Квітам потрібні три значущих елементи: азот, калій і фосфор. NPK-комплекс є у всіх комплексних добривах, як рідких, так і сипучих. Зараз продається величезна безліч препаратів, але найбільш доступним і дешевим добривом і раніше залишається азофоска.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Як і чим годувати лілії в травні-червні?

Візьміть 10 л теплої води, розчиніть 2-3 ст. л. азофоски (нітроамофоски).

Полийте лілії по вологій землі під корінь. Така проста підгодівля дасть рослинам необхідну кількість азоту для нарощування зеленої маси і калій фосфор для рясного цвітіння.

Якщо ви не любите вносити мінеральні добрива, можна використовувати органічний Гумат калію: крім трьох найважливіших елементів, він містить в своєму складі цілий комплекс рідкісних мікроелементів. Є не тільки стимулятором росту, але і підвищує імунітет рослин, їх витривалість при несприятливих погодних умовах.

Щоб підгодувати лілії, візьміть 50 мл рідкого гумату на 10 л води і підгодуйте під корінь по вологій землі.

Підживлення лілій під час цвітіння

Приголомшливе цвітіння садових лілій і без того пишне, але його і правда можна зробити ще рясніше, а квіти більшими. Вносьте кожні два тижні комплексні препарати, на вибір: Стимул, Агрікол (Agrecol), гумат калію, азофоска. Дотримуйтесь дозування, рекомендовані виробниками.

Дуже корисно вносити під лілії деревний попіл з розрахунку 1 стакан на метр квадратний площі. Попіл закладають в землю, а потім рясно поливають рослини.
Підживлення лілій в кінці літа або восени для цвітіння в новому сезоні.

Щоб допомогти рослинам добре перезимувати, а також накопичити корисні мікроелементи на майбутній сезон, внесіть калійно-фосфорну підгодівлю:

На 1 м² площі внесіть 2 ст. л. простого суперфосфату і 1,5 ст. л. калимагнезии. Склад можна розчинити в теплій воді і полити кущі або розсипати по землі, а потім закрити сапкою. Опади поступово розчинять добрива, і вони стануть доступні для рослин.

У регіонах з холодними зимами корисно на зиму замульчувати клумбу з ліліями перегноєм шаром 10 см. Це не тільки забезпечить пристойний запас органіки, але і вбереже коріння від вимерзання.

Після осінньої підгодівлі навесні тоді вам залишиться внести тільки азотну підгодівлю в березні-квітні, і лілії знову порадують казковим цвітінням.