Чому солдати викидають порожні магазини до автомата замість того, щоб знову його заправити патронами

Такі кадри можна побачити в багатьох кінах і не тільки, але питання для чого викидають порожні магазини…

Зазвичай ситуації, коли бійці розкидаються порожніми магазинами від автомата під час бою, відбуваються лише на увазі гострої необхідності. Наприклад, противник веде сильний вогонь, підрозділ відверто тікатє, а попереду відкрита ділянка місцевості. В цьому випадку кидають не тільки порожні магазини, але і все те, що заважає рухливості «тушки»:

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Камінь, палка, кулемет …”

  • гранати;
  • РПГ;
  • повні магазини та ін.

Що стосується безпосереднього бою, то в процесі ведення вогню рідко бувають порожні магазини. В основному зміна ріжка проводиться ще до того, як він повністю спорожніє. Тут не має значення скільки патронів залишилося: 3, 5 або 10. Хоча не всі це практикують.

Коли з’являється вільна хвилина, боєць від’єднує магазин, щоб спорядити його відсутніми патронами. Це ж робиться і з іншими ріжками.

При інтенсивну перестрілку такої можливості немає. Але подібні ситуації переважно тривають лише кілька хвилин. Потім настає затишшя, яке потрібно в першу чергу використовувати для спорядження спорожнілих магазинів. Від цього залежить, як довго ви проживете.

Прозорий магазин для АК

Як контролювати наповненість ріжка

Сучасні магазини для автоматичного (і не тільки) зброї можуть бути прозорими. На крайній випадок їх обладнають спеціальним віконцем, що дозволяє контролювати наповненість ріжка.

Якщо така можливість відсутня, то можна застосувати лайфхак у вигляді трассеров. Необхідно при кожному спорядженні магазина використовувати 3-5 трасуючих патронів, які повинні йти першими. Саме вони і сповістять вас про те, що ріжок практично порожній. Правда, цим ви вкажите противнику свою точну позицію.

Ще можна спробувати рахувати постріли, якщо ведеться одиночний вогонь, але тут легко збитися. У зв’язку з чим цей спосіб не виглядає прийнятним

Висновок

Навряд чи хтось розкидає ріжки на поле бою під час перестрілки, звичайно, якщо він не тікає стрімголов. Інші вважають за краще вчасно їх перезаряджати, а не викидати. В іншому випадку можна потрапити в ситуацію, коли ворог близько, а стріляти нічим.