Чотири смачних дієтичних салати, від яких ніколи не поправитеся

Через дуже насичений ритм життя, люди не правильно харчуються: вживають шкідливу їжу, їдять на ходу або пізно ввечері. Це сильно впливає не тільки на вагу, але й на стан здоров’я. Тому, пропонуємо ознайомитися з декількома порадами, які допоможуть у правильному харчуванні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Прості та корисні поради:

  • Приймайте їжу не пізніше 3 годин до сну;
  • Відмовтесь від вуглеводів;
  • Регулюйте кількість їжі в порції;
  • Вечеряйте легкими салатами;
  • Їсти перед телевізором – це погана звичка;
  • Вживайте в їжу тільки натуральні продукти.

Дієтологи підготували перелік рецептів легких салатів, які можна вживати, навіть, пізно ввечері.

  1. Салат з гірчичною заправкою.

Інгредієнти: 

  • Листя салату 260 гр.;
  • Помідори 3 шт.;
  • Свіжі огірки 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Зелень кінзи 0,5 пуч.;
  • Зелень петрушки 1 пуч.;
  • Йогурт 4 ст. л.;
  • Часник 2 зуб.;
  • Гірчиця 1 ст. л.;
  • Твердий сир 80 гр.;
  • Перець чорний мелений та сіль, за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя, овочі, зелень помийте та сполосніть під проточною водою.
  2. Салат покришіть або порвіть руками, поріжте на шматки помідори, огірки, ріпчасту цибулю та пошинкуйте зелень.
  3. На терці з дрібними отворами натріть твердий сир та з’єднайте із часником видавленим через прес, гірчицею, йогуртом, сіллю й перцем.
  4. Готовий салат покладіть у салатник та добре перемішайте між собою.

2. Салат з маринованою в соєвому соусі куркою.

Інгредієнти:

  • Свіжий огірок 1 шт.;
  • Помідор 1 шт.;
  • Куряча грудка 200 гр.;
  • Соєвий соус 1 ст. л.;
  • Листя салату 100 гр.;
  • Часник 1 зубчик;
  • Олія оливкова;
  • Перець чорний мелений та сіль.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте курячу грудку на невеличкі шматочки, залийте соєвим соусом, додайте пропущений через прес часник та залишіть на 20 хвилин маринуватись.
  2. Обсмажте м’ясо на пательні в олії до утворення золотистої кірочки.
  3. Салатне листя промийте у проточній воді, обсушіть, порвіть на шматки руками та покладіть у салатник.
  4. Поріжте помідори, огірки, додайте до салату, посоліть, поперчіть та полийте олією.

3. Салат з консерви із тунця.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки 2 шт.;
  • Помідори 4 шт.;
  • Консервована квасоля 250 гр.;
  • Консерви із тунцем 200 гр.;
  • Ріпчаста цибуля синя 1 шт.;
  • Лимонний сік 2 ст. л.;
  • Оливкова олія 1 ст. л.;
  • Трави італійські;
  • Перець чорний мелений та сіль.

Спосіб приготування:

  1. Помідори та огірки добре промийте водою та поріжте на шматки.
  2. Перекладіть консервовану квасолю на друшляк, щоб збігла вся рідина та покладіть у салатник, зверху подрібнені помідори з огірками.
  3. Консерви з тунця подрібніть виделкою та покладіть у салатник, посоліть, поперчіть, додайте спеції, полийте лимонним соком та заправте оливковою олією.
  4. Цибулю наріжте півкільцями та прикрасьте ними верх салату.

4. Салат з маслинами та курячою грудинкою.

Інгредієнти:

  • Зелені яблука 2 шт.;
  • Огірки 3-4 шт.;
  • Куряча грудка 1 шт.;
  • Консервовані оливки 5-8 шт.;
  • Нежирний йогурт 3 ст. л.;
  • Чорний мелений перець та сіль.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте на невеликі шматки огірки та яблука або потріть на терці.
  2. Курячу грудку зваріть та поріжте на шматки.
  3. Оливки поріжте навпіл.
  4. У салатник покладіть всі інгредієнти, посоліть, поперчіть, залийте йогуртом та перемішайте все між собою.

Смачного!