Чудовий рецепт шашлику, який дістався мені від вірменина

Цим рецептом зі мною поділився шеф-повар з вірменського ресторану.

Шашлик виходить неймовірно соковитий, ароматний та смачний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Особливості приготування цього шашлику: 

Маринується м’ясо досить швидко в холодильнику (40 хвилин) та й обсмажується у два рази швидше.

Інгредієнти:

  • Нерафінована соняшникова олія 200 мл
  • Спеції та сіль до смаку
  • Коріандр
  • М’ясо (свинячий ошийок)  1,5 кг
  • Цибуля 0,5 кг

Приготування:

На дно емальованої посудини ллємо олію та спеції, сіль та ретельно перемішуємо.

Очищаємо цибулю (хвостики та носики залишаємо) та нарізаємо уздовж четвертинками. Обирайте цибулю малих розмірів. Одну четвертинку подрібнюємо на дуже маленькі шматочки, обвалюючи трішки в солі, та додаємо все в маринад.

Нарізаємо м’ясо на шматки та додаємо в маринад, помішуючи рукою.

Цибулинки, які на поверхні, повертаємо зрізами до м’яса і придавлюємо. Відправляємо в холодильник на 40 хвилин для маринування. 

А далі — нанизуємо на шампур та на вогнище.

А ось тепер поясню, чому цибуля ріжеться саме так. На шампур її потрібно нанизувати, протикаючи від внутрішнього шару назовні кожну четвертинку. Носик і хвостик обгорять і залишиться запечена з м’ясом цибулина.

Смачного!

Які секрети в приготуванні шашлику знаєте Ви?