Шоколадний зефір, який просто тане в роті. Простий рецепт приготування
Пропонуємо приготувати дуже смачний десерт, який виходить дуже ніжний на смак та буде танути в роті. Назва цих ласощів – шоколадний зефір. Ви все життя куштували зефір, який ви купляєте в магазині, а зараз пропонуємо приготувати його в домашніх умовах з натуральних продуктів. Тож скоріше занотовуйте рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Вам знадобиться:
- Желатин – 10 гр.;
- Вода питна – 120 мл.;
- Цукор – 220 гр.;
- Шоколад натуральний чорний – 90 гр.;
- Ваніль;
- Цукрова пудра – 1 столова ложка;
- Какао натуральне – 1 столова ложка;
- Крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка.
Спосіб приготування:
- Для початку розчиніть желатин у 70 мл води.
- Шоколад розтопіть на водяній бані.
- Розчиніть цукор з 50 мл води, поставте на вогонь та почекайте поки суміш закипить. Після зніміть її з вогню.
- Розчиніть желатин на водяній бані, щоб не було крупинок. Додайте ванілін.
- Після у желатин додайте зварений цукровий сироп та збийте міксером на протязі 10 хвилин. Повинна утворитися пишна та світла суміш.
- Додайте шоколад та знову збийте міксером.
- Візьміть квадратну форму, застеліть її харчовою плівкою. Плівку змастіть олією та вилийте приготовану суміш в неї. Зверху накрийте плівкою.
- Помістіть форму в холодильну камеру на 3 години.
- Притрусіть робочу поверхню трохи приготованим порошком із суміші какао, крохмалю та цукрової пудри. Викладіть на неї готовий зефір. Розріжте на квадратні шматочки та обваляйте у приготованому порошку.
Приємного апетиту. Ці ласощі вам неодмінно сподобаються.