Що зробити, щоб гарантувати собі зав’язування качанів капусти

Навіть у найдосвідченіших городників можуть виникнути труднощі з вирощуванням капусти. То качани не зав’язалися, то головка тріснула. А то і зовсім, капуста загальмовується в зростанні і стоїть так до осені. Вирішити цю проблему не важко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Достатньо лише вчасно вносити підживлення, необхідні капусті. Є кілька ефективних добрив, які забезпечать вам багатий урожай.

Комплексний підхід

Підживлення для капусти вносяться три рази на місяць. Грунт удобрюються коров’ячим гноєм, розведеним з водою в пропорціях 1:5.

1. Перша підгодівля необхідна капусті через 2 тижні після висадки у відкритий грунт. Після добрива грунту відразу проводимо підгортання.

2. Час другої підгодівлі приходить перед зав’язуванням качанів. Тільки на цей раз ми додаємо в кожне відро з розведеним гноєм 40 гр деревного попелу.

3.Третья підгодівля вноситься через 3 тижні після другого. Вона теж буде представляти із себе суміш попелу з гноєм.

Щоб додатково стимулювати капусту можна використовувати азотні добрива.

Як тільки на капусті утворюються перші листки, їх концентрацію потрібно знизити. А через час азотні підживлення і зовсім слід замінити калійними.

Полив з додаванням кропиви

Зав’язування качанів на капусті сприяє настій з кропиви. Цій траві знадобиться тиждень, щоб перебродити в бочці з водою. Готовий настій можна відразу використовувати для поливу капусти. На відро води йде приблизно 100 мл добрива.

Дріжджова підгодівля

Дріжджові підгодівлі найчастіше використовуються для томатів і огірків. Але капуста так само реагує на них позитивно. Дріжджі можна вважати одним із самих природних і ефективних стимуляторів росту.

Підживлення з дріжджів готується наступним чином:

1. У 3-х літрову банку заливаємо теплу воду.

2. Додаємо в ємність 100 гр цукру і 12 гр сухих дріжджів.

3.Прибираємо банку в темне місце на тиждень.

4. Через 7 днів настій вже буде готовий до використання. На 10 л води йде десь 250 мл підгодівлі.

Перед тим як застосовувати дріжджовий настій, капустяні грядки краще рясно полити звичайною водою. Підживлення вноситься строго під основу. Вона ні в якому разі не повинна потрапляти на листочки і качани капусти. Найідеальніший час для поливу – це ранній ранок або пізній вечір.

Дотримуйтесь цих простих рекомендацій і спостерігайте за результатами. Качани на вашій капусті будуть зав’язуватися і рости набагато краще.